Blog

Infuser din psyke🍹


Jeg elsker cocktails.

Problemet er bare, at man bliver fuld af dem. Ellers ville jeg drikke dem hver dag.

Selvom jeg ejer¬†et velekviperet barskab, kan jeg bedst li‚Äô at f√• min drink p√• en seri√łs cocktailbar, hvor de virkelig n√łrder med faget og laver sp√¶ndende infuseringer, som jeg ikke selv har tid og fantasi til at lave.

Lidt forenklet sagt er infusering den proces, hvor en krydderurt eller andet spiseligt bliver lagt i en flaske spiritus for at afgive smag og aroma, der i sidste ende tilf√łrer cocktailen et unikt twist. Og if√łlge seri√łse bartenderefterretninger er¬†hvalhud¬†og¬†skotsk ost¬†√•benbart¬†the shit¬†i √łjeblikket – og de noter vi skal efterlades med i munden, n√•r vi har sippet vores drink op.

Den slags infuseringer lader jeg professionelle bartendere om, ikke mindst fordi jeg har rigeligt med aktiviteter i gang, der handler om infusering. Dog ikke af spiritus, men af psyken.

For hver evig eneste dag, fra time til time, fra minut til minut infuserer vi vores mentale tilstand.

Ikke med forskellige former for smag, men med forskellige slags f√łlelser.

Lad mig komme med et par eksempler:

Forleden sad jeg sm√•vrissen og k√¶mpede med et computer problem. Pludselig lagde jeg m√¶rke til den klassiske musik, der str√łmmede ud af min radio og mindede mig om min barndom hjemme hos min mormor og morfar, som altid h√łrte klassisk musik. P√• et splitsekund blev jeg sendt down memory lane, og f√łlelsen af tryghed og barndom fyldte alle min krops celler.

Senere faldt jeg over en overskrift p√• nettet, der handlede om Aretha Franklins begravelse. Jeg klikkede p√• linket og faldt omg√•ende i staver over Stevie Wonders optr√¶den ‚Äď og i l√łbet af et √łjeblik befandt jeg mig f√łlelsesm√¶ssigt tilbage p√• det hedengangne diskotek Montmartre i N√łrregade, hvor jeg tr√•dte mine dansesko tilbage i 80‚Äôerne.

P√• under en halv time n√•ede jeg at infusere min psyke med et v√¶ld af forskellige f√łlelser fra vemod, savn og sorg til lykke og gl√¶de¬†– uden at den virkelige verden havde √¶ndret sig en t√łddel.

Det samme oplever vi mange gange i l√łbet af en dag f.eks. n√•r vi f√łler os deprimerede og ikke orker at tage p√• arbejde eller ikke kan overskue m√¶ngden af opgaver, n√•r vi kommer hjem. Men fordi vi ikke har et valg, kaster vi os ud i det alligevel ‚Äď og pludselig forandrer vores hum√łr sig.

Infuser din psyke og (for)bliv mentalt sund.

Evnen til at infusere sin psyke –¬†¬†og snappe ind og ud af forskellige slags f√łlelser er en grundl√¶ggende menneskelig egenskab, der holder os mentalt sunde. Det er bare ikke alle mennesker, der ved¬†hvordan¬†de behersker evnen og anvender den aktivt¬†‚Äď og d√©t er selve √•rsagen til, at de h√¶nger fast i stress, angst og depression.

Og lad mig straks komme indvendingerne i fork√łbet:

Hvad nu hvis man har et lorteliv, Sisse Рskal man så bare infusere sin psyke?

NEJ! Det skal man bestemt ikke. Et lorteliv skal man lave om på. Altså ændre ting gennem aktive handlinger ved målrettet at fokusere på tiltag, der skaber forandring.

Men det kr√¶ver mentalt overskud ‚Äď og det overskud f√•r man aldrig, s√• l√¶nge man h√¶nger fast i bestemte f√łlelser.

Desuden har folk med stress, angst og depression¬†erkendt, at deres udfordringer r√¶kker ud over at have et lorteliv (hvis alts√• de har s√•dan et). De s√łger ikke f√łrst og fremmest hj√¶lp til deres lorteliv, men hj√¶lp til at l√łfte deres personlige f√¶rdigheder som en n√łdvendig l√łftestang til at forandre deres lorteliv – og s√• er vi tilbage ved infusing.

Hvis man har stress, angst eller depression, er psyken tilb√łjelig til at l√•se sig fast p√• bestemte f√łlelser p√• samme m√•de som en n√łgle kan l√•se sig fast i en rusten tilstoppet l√•secylinder¬†– og d√©t er udfordringen.

Derfor er man n√łdt til at l√¶re teknikker og metoder til at l√łsne overl√¶rte vaner og en l√•st tankegang op, s√• man igen kan infusere psyken med mange forskelligartede f√łlelser ‚Äď og s√•ledes blive symptomfri.

Lær infuseringsteknikkerne.

Onsdag d. 24 oktober¬†starter mit n√¶ste¬†metakognitive gruppeforl√łb¬†op, og der er endnu ledige pladser. Men vent ikke med at booke din plads til sidste √łjeblik, da forl√łbet plejer at blive udsolgt.

Metakognitiv Gruppeterapi¬†anbefales til dig, der s√łger effektiv¬†behandling¬†for stress, angst og depression.

Weekenden d. 3 og 4 november¬†afholder jeg Meditations Bootcamp med¬†meditationsmester Jon Bertelsen, hvor vi n√łrder nye infuseringsteknikker.

Meditations Bootcamp anbefales til dig, der anskuer mental sundhed som mere end blot fraværet af psykiske symptomer og trives bedst, når du lever et engageret liv fuld af aktivitet og menneskelige relationer, hvor du både kan lade dig overvælde af livet og samtidig bevare en indre ro.

P√•¬†Meditations Bootcamp¬†udnytter vi det forhold, at man kan¬†tr√¶ne¬†hjernen¬†til¬†st√łrre mental fleksibilitet og h√łjere maksimal ydeevne p√• en lang r√¶kke direkte kognitive parametre (mere fokus, bedre arbejdshukommelse, √¶ndring i hjerneb√łlger mm.) men ogs√• afledte parametre s√•som mindre tendens til bekymring og mindre afh√¶ngighed af bekr√¶ftelse, mobiltelefon, sociale medier mm.

Meditations Bootcamp¬†er ikke behandling, men et¬†ideelt forts√¶tter kursus efter endt behandling.¬†P√• Meditations Bootcamp sl√•r vi fast med syvtommers√łm, at den dybeste del af os aldrig har v√¶ret i f√łlelsernes vold og aldrig har v√¶ret tyranniseret af tanker. Du l√¶rer, at psyken er fuldst√¶ndig utraumatiseret,¬†og at det udelukkende er brugen af psyken,¬†der p√•virker funktionen af den.

Jeg håber vi ses i efteråret Рdet bliver SÅ spændende.

Kh Sisse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *