Blog

Infuser din psyke🍹


Jeg elsker cocktails.

Problemet er bare, at man bliver fuld af dem. Ellers ville jeg drikke dem hver dag.

Selvom jeg ejer et velekviperet barskab, kan jeg bedst li’ at få min drink på en seriøs cocktailbar, hvor de virkelig nørder med faget og laver spændende infuseringer, som jeg ikke selv har tid og fantasi til at lave.

Lidt forenklet sagt er infusering den proces, hvor en krydderurt eller andet spiseligt bliver lagt i en flaske spiritus for at afgive smag og aroma, der i sidste ende tilfører cocktailen et unikt twist. Og ifølge seriøse bartenderefterretninger er hvalhud og skotsk ost übenbart the shit i øjeblikket – og de noter vi skal efterlades med i munden, nĂĽr vi har sippet vores drink op.

Den slags infuseringer lader jeg professionelle bartendere om, ikke mindst fordi jeg har rigeligt med aktiviteter i gang, der handler om infusering. Dog ikke af spiritus, men af psyken.

For hver evig eneste dag, fra time til time, fra minut til minut infuserer vi vores mentale tilstand.

Ikke med forskellige former for smag, men med forskellige slags følelser.

Lad mig komme med et par eksempler:

Forleden sad jeg smüvrissen og kÌmpede med et computer problem. Pludselig lagde jeg mÌrke til den klassiske musik, der strømmede ud af min radio og mindede mig om min barndom hjemme hos min mormor og morfar, som altid hørte klassisk musik. Pü et splitsekund blev jeg sendt down memory lane, og følelsen af tryghed og barndom fyldte alle min krops celler.

Senere faldt jeg over en overskrift på nettet, der handlede om Aretha Franklins begravelse. Jeg klikkede på linket og faldt omgående i staver over Stevie Wonders optræden – og i løbet af et øjeblik befandt jeg mig følelsesmæssigt tilbage på det hedengangne diskotek Montmartre i Nørregade, hvor jeg trådte mine dansesko tilbage i 80’erne.

PĂĽ under en halv time nĂĽede jeg at infusere min psyke med et vĂŚld af forskellige følelser fra vemod, savn og sorg til lykke og glĂŚde – uden at den virkelige verden havde ĂŚndret sig en tøddel.

Det samme oplever vi mange gange i løbet af en dag f.eks. når vi føler os deprimerede og ikke orker at tage på arbejde eller ikke kan overskue mængden af opgaver, når vi kommer hjem. Men fordi vi ikke har et valg, kaster vi os ud i det alligevel – og pludselig forandrer vores humør sig.

Infuser din psyke og (for)bliv mentalt sund.

Evnen til at infusere sin psyke –  og snappe ind og ud af forskellige slags følelser er en grundlĂŚggende menneskelig egenskab, der holder os mentalt sunde. Det er bare ikke alle mennesker, der ved hvordan de behersker evnen og anvender den aktivt – og dĂŠt er selve ĂĽrsagen til, at de hĂŚnger fast i stress, angst og depression.

Og lad mig straks komme indvendingerne i forkøbet:

Hvad nu hvis man har et lorteliv, Sisse – skal man sĂĽ bare infusere sin psyke?

NEJ! Det skal man bestemt ikke. Et lorteliv skal man lave om pĂĽ. AltsĂĽ ĂŚndre ting gennem aktive handlinger ved mĂĽlrettet at fokusere pĂĽ tiltag, der skaber forandring.

Men det kræver mentalt overskud – og det overskud får man aldrig, så længe man hænger fast i bestemte følelser.

Desuden har folk med stress, angst og depression erkendt, at deres udfordringer rĂŚkker ud over at have et lorteliv (hvis altsĂĽ de har sĂĽdan et). De søger ikke først og fremmest hjĂŚlp til deres lorteliv, men hjĂŚlp til at løfte deres personlige fĂŚrdigheder som en nødvendig løftestang til at forandre deres lorteliv – og sĂĽ er vi tilbage ved infusing.

Hvis man har stress, angst eller depression, er psyken tilbøjelig til at lĂĽse sig fast pĂĽ bestemte følelser pĂĽ samme mĂĽde som en nøgle kan lĂĽse sig fast i en rusten tilstoppet lĂĽsecylinder – og dĂŠt er udfordringen.

Derfor er man nødt til at lære teknikker og metoder til at løsne overlærte vaner og en låst tankegang op, så man igen kan infusere psyken med mange forskelligartede følelser – og således blive symptomfri.

LĂŚr infuseringsteknikkerne.

Onsdag d. 24 oktober starter mit nÌste metakognitive gruppeforløb op, og der er endnu ledige pladser. Men vent ikke med at booke din plads til sidste øjeblik, da forløbet plejer at blive udsolgt.

Metakognitiv Gruppeterapi anbefales til dig, der søger effektiv behandling for stress, angst og depression.

Weekenden d. 3 og 4 november afholder jeg Meditations Bootcamp med meditationsmester Jon Bertelsen, hvor vi nørder nye infuseringsteknikker.

Meditations Bootcamp anbefales til dig, der anskuer mental sundhed som mere end blot fravÌret af psykiske symptomer og trives bedst, nür du lever et engageret liv fuld af aktivitet og menneskelige relationer, hvor du büde kan lade dig overvÌlde af livet og samtidig bevare en indre ro.

Pü Meditations Bootcamp udnytter vi det forhold, at man kan trÌne hjernen til større mental fleksibilitet og højere maksimal ydeevne pü en lang rÌkke direkte kognitive parametre (mere fokus, bedre arbejdshukommelse, Ìndring i hjernebølger mm.) men ogsü afledte parametre süsom mindre tendens til bekymring og mindre afhÌngighed af bekrÌftelse, mobiltelefon, sociale medier mm.

Meditations Bootcamp er ikke behandling, men et ideelt fortsÌtter kursus efter endt behandling. Pü Meditations Bootcamp slür vi fast med syvtommersøm, at den dybeste del af os aldrig har vÌret i følelsernes vold og aldrig har vÌret tyranniseret af tanker. Du lÌrer, at psyken er fuldstÌndig utraumatiseret, og at det udelukkende er brugen af psyken, der püvirker funktionen af den.

Jeg hĂĽber vi ses i efterĂĽret – det bliver SÅ spĂŚndende.

Kh Sisse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. KrĂŚvede felter er markeret med *