Blog

Infuser din psyke🍹


Jeg elsker cocktails.

Problemet er bare, at man bliver fuld af dem. Ellers ville jeg drikke dem hver dag.

Selvom jeg ejer et velekviperet barskab, kan jeg bedst li’ at få min drink på en seriøs cocktailbar, hvor de virkelig nørder med faget og laver spændende infuseringer, som jeg ikke selv har tid og fantasi til at lave.

Lidt forenklet sagt er infusering den proces, hvor en krydderurt eller andet spiseligt bliver lagt i en flaske spiritus for at afgive smag og aroma, der i sidste ende tilfører cocktailen et unikt twist. Og ifølge seriøse bartenderefterretninger er hvalhud og skotsk ost åbenbart the shit i øjeblikket – og de noter vi skal efterlades med i munden, nĂĄr vi har sippet vores drink op.

Den slags infuseringer lader jeg professionelle bartendere om, ikke mindst fordi jeg har rigeligt med aktiviteter i gang, der handler om infusering. Dog ikke af spiritus, men af psyken.

For hver evig eneste dag, fra time til time, fra minut til minut infuserer vi vores mentale tilstand.

Ikke med forskellige former for smag, men med forskellige slags følelser.

Lad mig komme med et par eksempler:

Forleden sad jeg småvrissen og kæmpede med et computer problem. Pludselig lagde jeg mærke til den klassiske musik, der strømmede ud af min radio og mindede mig om min barndom hjemme hos min mormor og morfar, som altid hørte klassisk musik. På et splitsekund blev jeg sendt down memory lane, og følelsen af tryghed og barndom fyldte alle min krops celler.

Senere faldt jeg over en overskrift på nettet, der handlede om Aretha Franklins begravelse. Jeg klikkede på linket og faldt omgående i staver over Stevie Wonders optræden – og i løbet af et øjeblik befandt jeg mig følelsesmæssigt tilbage på det hedengangne diskotek Montmartre i Nørregade, hvor jeg trådte mine dansesko tilbage i 80’erne.

PĂĄ under en halv time nĂĄede jeg at infusere min psyke med et væld af forskellige følelser fra vemod, savn og sorg til lykke og glæde – uden at den virkelige verden havde ændret sig en tøddel.

Det samme oplever vi mange gange i løbet af en dag f.eks. når vi føler os deprimerede og ikke orker at tage på arbejde eller ikke kan overskue mængden af opgaver, når vi kommer hjem. Men fordi vi ikke har et valg, kaster vi os ud i det alligevel – og pludselig forandrer vores humør sig.

Infuser din psyke og (for)bliv mentalt sund.

Evnen til at infusere sin psyke –  og snappe ind og ud af forskellige slags følelser er en grundlæggende menneskelig egenskab, der holder os mentalt sunde. Det er bare ikke alle mennesker, der ved hvordan de behersker evnen og anvender den aktivt – og dĂ©t er selve ĂĄrsagen til, at de hænger fast i stress, angst og depression.

Og lad mig straks komme indvendingerne i forkøbet:

Hvad nu hvis man har et lorteliv, Sisse – skal man sĂĄ bare infusere sin psyke?

NEJ! Det skal man bestemt ikke. Et lorteliv skal man lave om på. Altså ændre ting gennem aktive handlinger ved målrettet at fokusere på tiltag, der skaber forandring.

Men det kræver mentalt overskud – og det overskud får man aldrig, så længe man hænger fast i bestemte følelser.

Desuden har folk med stress, angst og depression erkendt, at deres udfordringer rækker ud over at have et lorteliv (hvis altsĂĄ de har sĂĄdan et). De søger ikke først og fremmest hjælp til deres lorteliv, men hjælp til at løfte deres personlige færdigheder som en nødvendig løftestang til at forandre deres lorteliv – og sĂĄ er vi tilbage ved infusing.

Hvis man har stress, angst eller depression, er psyken tilbøjelig til at lĂĄse sig fast pĂĄ bestemte følelser pĂĄ samme mĂĄde som en nøgle kan lĂĄse sig fast i en rusten tilstoppet lĂĄsecylinder – og dĂ©t er udfordringen.

Derfor er man nødt til at lære teknikker og metoder til at løsne overlærte vaner og en låst tankegang op, så man igen kan infusere psyken med mange forskelligartede følelser – og således blive symptomfri.

Lær infuseringsteknikkerne.

Onsdag d. 24 oktober starter mit næste metakognitive gruppeforløb op, og der er endnu ledige pladser. Men vent ikke med at booke din plads til sidste øjeblik, da forløbet plejer at blive udsolgt.

Metakognitiv Gruppeterapi anbefales til dig, der søger effektiv behandling for stress, angst og depression.

Weekenden d. 3 og 4 november afholder jeg Meditations Bootcamp med meditationsmester Jon Bertelsen, hvor vi nørder nye infuseringsteknikker.

Meditations Bootcamp anbefales til dig, der anskuer mental sundhed som mere end blot fraværet af psykiske symptomer og trives bedst, når du lever et engageret liv fuld af aktivitet og menneskelige relationer, hvor du både kan lade dig overvælde af livet og samtidig bevare en indre ro.

På Meditations Bootcamp udnytter vi det forhold, at man kan træne hjernen til større mental fleksibilitet og højere maksimal ydeevne på en lang række direkte kognitive parametre (mere fokus, bedre arbejdshukommelse, ændring i hjernebølger mm.) men også afledte parametre såsom mindre tendens til bekymring og mindre afhængighed af bekræftelse, mobiltelefon, sociale medier mm.

Meditations Bootcamp er ikke behandling, men et ideelt fortsætter kursus efter endt behandling. På Meditations Bootcamp slår vi fast med syvtommersøm, at den dybeste del af os aldrig har været i følelsernes vold og aldrig har været tyranniseret af tanker. Du lærer, at psyken er fuldstændig utraumatiseret, og at det udelukkende er brugen af psyken, der påvirker funktionen af den.

Jeg hĂĄber vi ses i efterĂĄret – det bliver SĂ… spændende.

Kh Sisse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *