Meditations Bootcamp
– weekendkursus med online opfølgningsprogram.

Et meningsfuldt liv er et engageret liv fuld af aktivitet og menneskelige relationer. For ikke at brænde ud, bliver vi nødt til at finde metoder til radikal afkobling, så vi kan lade os opsluge og overvælde af livet – og samtidig bevare en dyb indre ro. Meditation kan være det anker, som giver dig roen til at være midt i det hele.

På denne meditations bootcamp kan du på bare en weekend lære en uhyre enkel og rationel meditationsmetode, som du vil få gavn af resten af dit liv. Vi har samlet de mest effektive værktøjer vi kender, og med en blanding af meditative og psykologiske teknikker, vil vi lære dig, hvordan tanker og følelser af enhver slags ikke behøver at begrænse dine muligheder for at leve et nærværende og meningsfuldt liv.

Meditation er radikal afkobling

Først og fremmest vil du på kurset lære en metode, der på meget kort tid giver dig adgang til en ro, der ikke kan findes på nogen anden måde. Det er en metode, som alle kan lære på en weekend, og som ikke kræver andet end at sætte sig ned og følge nogle enkle og præcise instruktioner. Med tiden vil du selvfølgelig kunne blive bedre og bedre til det, men allerede fra første færd vil du opleve en enestående ro.

Meditation er frihedens position

Udover at give adgang til ro, har meditation et andet og måske endnu vigtigere formål: erkendelsen af indre frihed. Ved at meditere, vil du opdage, at du har en indre frihed i forhold til sindets mekanik og aldrig har været en slave af dine tanker og følelser. Det er dig, som på et givet tidspunkt har nogle tanker og følelser – og ikke omvendt! Det betyder, at du er fri til at give din opmærksomhed til de ting, du vælger at give den. På den måde opbygger du en kapacitet til at vælge de tanker og følelser, du vil identificere dig med, også når du ikke mediterer, så du i højere grad kan handle frit og rationelt og med fokus på en større kontekst. Denne erkendelse er noget, du kan tage med dig overalt.

Meditation som fundament for performance

Alle er interesserede i svaret på spørgsmålet: hvad kan meditation bruges til? Det første og oplagte svar er selvfølgelig, at meditation kan hjælpe os til at få mere ro på vores tanker. Ikke dårligt. Men et bedre svar er, at det er et forkert stillet spørgsmål. Man kunne vende det på hovedet og spørge: hvad vil du gerne bruge dit liv på? Hvis du er ude på noget og har nogle ambitioner, så kan meditation være en fundamental praksis, som giver dig bedre muligheder for at nå i mål. Skal du f.eks. præstere på et højt niveau, så vil meditation kunne hjælpe dig til ikke at lade dig påvirke mere end højest nødvendigt af dine tanker og følelser, når det går løs. På kurset vil du lære, hvordan meditation kan hjælpe dig i pressede situationer, og hvordan meditation kan give dig bedre adgang til intuition og kreative processer.

På Meditations Bootcamp lærer du bl.a.:

  • en fri måde at være i dig selv på hvor du aldrig er ’offer’ for dit eget bevidsthedsindhold.
  • en fri måde at være i verden på – uden selvbevidsthed, nærværende, engageret og i fælleskab med andre.
  • at droppe dine indvendinger overfor det forhåndenværende øjeblik og være 100% tilstede.
  • at styrke din opmærksomhedskontrol, så du kan bearbejde kritiske påtrængende tanker og følelser på en mere hensigtsmæssig måde.
  • at forestillingen om, at du først kan eksistere, når du har bearbejdet din fortid i terapi, er en illusion.
  • at forestillingen om, at du først kan eksistere, når fremtiden indfinder sig så gylden og interessant, at den gør sig fortjent til dit nærvær, også er en illusion.
  • at personlig udvikling ikke er et spørgsmål om stræben efter mere balance, men et spørgsmål om ikke at stå i vejen for den.
  • at du har en kontrol over dit sind, som du aldrig har været foruden.
  • en meditationsform, der ikke er en mestringsstrategi som går ud på, at du skal distrahere dig fra dine tanker.

Meditations Bootcamp indeholder:

Meditations Bootcamp indeholder en grundig introduktion til meditation og praktiske øvelser. Du lærer at meditere ved hjælp af få enkle instruktioner, får en god forståelse af hvad meditation er, og hvorfor det er så vigtigt at meditere. Efter kurset vil du være i stand til at meditere på egen hånd, så du kan gøre meditation til en del af din hverdag. Desuden får du et 6-ugers online opfølgningsprogram med i kursusprisen (værdi kr. 995,-) som hjælper dig med at implementere indholdet fra weekenden i dit liv.

Online opfølgningsprogrammet er et e-læringsforløb, som har til formål at understøtte det, du allerede har lært. Så behøver du ikke at være bange for at glemme noget fra weekenden. Onlinekurset består af 6 moduler, som du kan tage hjemmefra i dit helt eget tempo. Meditationsinstruktionerne bliver grundigt gennemgået (video, tekst og lyd), og der er guidede meditationer, som du kan downloade og tage med dig.

KURSUSLEDERE: To superspecialister underviser dig i 2 dage:

Jon Bertelsen har mere end 20 års erfaring med meditation og menneskelig transformation. Han har undervist i meditation med musikeren Peter Bastian og arbejdet med mentaltræning for elitesportsfolk, specialenheder fra forsvaret, erhvervsledere, studerende m.fl. Hans særlige interesseområde er krydsfeltet mellem idræt/high performance og meditative- og mentale teknikker. Jon løber selv ultraløb, og har interviewet en række ultra-atleter for at undersøge, hvordan deres mentale værktøjskasse ser ud, når der er langt hjem.

Sisse Find Nielsen er psykolog med omfattende erfaring med metakognitiv træning, hvor man lidt forenklet sagt øver sig i at ændre den overordnede måde man forholder sig til bevidsthedsindholdet på. Hun har specialiseret sig i stressreduktion og præstationsevne-optimering for high achievers.

HVORNÅR: lørdag & søndag d. 5 og 6 november 2022 kl. 10-17 begge dage.

HVOR: 
Bredgade 36C, 1. sal, 1260 København K. Der er parkeringspladser lige overfor i parkeringshuset Dronningens Tværgade 4. Der er gå-afstand til ‘Marmorkirken’ metrostation, ‘Kongens Nytorv’ metrostation og Østerport station.

PRIS: 3950,- inkl. forplejning og materiale.
BONUS: 6-ugers online opfølgningsprogram følger med i kursusprisen (værdi kr. 995,-).

Lyt til vores podcast om meditation med Jon Bertelsen og Sisse Find Nielsen:

Lyt til de tre podcasts på din mobiltelefon ved at hente SoundClouds App til:
iPhone eller Android. Når App’en er installeret, kan du finde finde podcasten ved at søge på “Jon Bertelsen“.

FAQ om meditations bootcamp:

Hvordan foregår Meditations Bootcamp?
 Dagene bliver en blanding af undervisning, dialog og selvfølgelig skal vi meditere en del undervejs. Vi mediterer siddende på stole, så du behøver ikke at tage specielt tøj på til lejligheden. Medbring evt. et tæppe til at tage over skuldrene hvis det er en kølig dag, og du er lidt kuldskær.

Er kurset for nybegyndere, som ikke har prøvet at meditere før? Ja, vi starter fra begyndelsen, så du behøver ikke at have forudgående erfaring med meditation.

Jeg har mediteret en del før. Er det noget for mig, eller er det for begynderagtigt? Umiddelbart er svaret: Det er også for dig. Metoden vi underviser i er meditation uden objekt, hvor man ikke vender opmærksomheden indad, visualiserer eller refokuserer sin opmærksomhed. Hvis du ikke har erfaring med den form, vil det være nyt for dig. Sammenhængen mellem meditation og handling i verden er en vigtig del af kurset, og det er aldrig noget, man kan praktisere for meget.

Er der forplejning inkluderet i prisen? Prisen inkluderer formiddagste/kaffe, frokost (sandwich) og eftermiddagste/kaffe begge dage. Morgenmad spiser du hjemmefra.

Hvad tider starter vi på dagen? Vi starter kl. 10.00 og slutter kl. 17.00 – både lørdag og søndag.

Hvor møder jeg op? 
Bredgade 36C, 1. sal, 1260 København K. Der er parkeringspladser i parkeringshuset Dronningens Tværgade 4, blot 2 minutters gang væk. Der er gå-afstand til Marmorkirken og Kongens Nytorv metrostation og Østerport station.

Hvordan tilmelder jeg mig?
 Via tilmeldingsknappen ovenfor.

Hvad nu hvis jeg er i tvivl om det er noget for mig? Send os en email på hello@sissefindnielsen.dk. Så ringer vi til dig og får afklaret dine spørgsmål.