Blog

Meditations Bootcamp✨


Namaste🙏

Jeg ved ikke med dig, men jeg er ikke synderligt inspireret af det spirituelle statement ovenfor. Og det er måske ikke så mærkeligt, for citatet “To follow the journey is to become one with it” er ét jeg selv har lavet på New Age Bullshit Generator.

Det vil sige, jeg trykkede på en knap, og så sprøjtede den et fuldstændig meningsløst citat ud bestående af vilkårligt sammensatte New Age vrøvleord.

Jeg har det i det hele taget lidt svært med overdreven spirituel lingo – herunder når mine semi-spirituelle veninder kaster om sig med Namaste-hilsener. 

Dem, som kender mig og har været på mine kurser ved, at jeg er super rationel grænsende til det nørdede kedsommelige. Og derfor kan det måske komme som en overraskelse, at lige præcis jeg har lanceret en Meditations Bootcamp.

For er meditation ikke lidt Namaste?

 

Langt fra!

Meditation er nemlig – befriet for spirituelle dogmer, skrællet ind til benet og praktiseret med de rette intensioner – intet mindre end ‘en metakognitiv forholden sig’, der giver adgang til at leve et mere engageret, frit og meningsfuldt liv uden stress og angst.

Ved at meditere, lærer du bl.a. at du ikke er slave af dine tanker og følelser, og at du helt og aldeles er utraumatiseret af gammelt stress og livskriser. Og så er meditation en fantastisk ‘workout’ til livet, fordi det er noget, du løbende praktiserer. Når du træner en disciplin vedvarende, udvikler du en stærk vane, som forhindrer dig i at falde tilbage i gamle uhensigtsmæssige mønstre og tankespind.

Så nej… Jeg har ikke fået et spirituelt download og “set lyset”. Alt er ligeså logisk og rationelt, som det plejer at være – også selvom jeg har meditation på programmet. 

Dog er én ting nyt – og det er det særlige fokus på metoden.

Normalt er mine kunder ikke særligt interesserede i metoden, jeg anvender. De er interesserede i resultatet, dvs. i at få det bedre og blive deres symptomer kvit, og i den forbindelse er metoden bare et middel. Om jeg anvender metakognitiv terapi eller heksekunst rager dem en høstblomst – bare det virker!

Og det er sådan set forståeligt nok, MEN sommetider bliver jagten på resultatet en faktor, der vedligeholder problemet. For hvordan ved man om en metode giver resultater?

Ved at holde øje med resultatet: Ved at tjekke sit humør og mærke efter, hvordan man har det.

Problemet er bare, at så længe konteksten for vores liv handler om hvordan vi har det, og alt i verden drejer sig om os selv, så har vi det ad h……. til. 

Når vi omvendt insisterer på en større kontekst ved at bringe os i situationer, hvor vi glemmer os selv til fordel for noget større end os selv, så får vi det bedre. 

Kan du se problemet? 

Ellers skal jeg udpensle det for dig:

Så længe du prøver at få det bedre, får du det værre!

Så længe du utålmodigt holder vejret og bruger en metode i 10 sekunder for straks at tjekke resultatet – udebliver resultatet!

***

At opnå resultater handler i en vis formand om at suspendere jagten på resultatet og holde fokus på metoden. Først da kommer resultatet. Ironisk, men ikke desto mindre sandt.

I weekenden d. 3. og 4. november afholder jeg en intensiv Meditations Bootcamp, hvor du får rig mulighed for at rådyrke en metode og glemme alt om dig selv. Kom med på camp’en og få et hav af nye perspektiver på hvad det vil sige, at lade dine tanker være – og opdag, at du har frihed til selv at vælge hvilken kontekst du vil udfolde dit liv i. 

Min med-underviser er meditationsmester Jon Bertelsen, der i årevis har turneret land og rige rundt med musikeren Peter Bastian og undervist i meditation, så han er en særdeles erfaren herre ud i meditation.

Efter weekenden vil du være i stand til at meditere på egen hånd, så du kan gøre meditation til en del af din hverdag. Desuden får du et 6-ugers online opfølgningsprogram med i kursusprisen (værdi kr. 995,-) som hjælper dig med at implementere og fastholde indholdet fra weekenden i dit liv.

Du kan læse mere om Meditations Bootcamp og tilmelde dig lige her. Bemærk også, at jeg starter nye Metakognitive grupper onsdag d. 24. oktober. 

Det var alt for nu. Namaste eller Yippee-ki-yay motherfucker. Vælg selv.💃

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *