OBS! Sommer intensivthold udsolgt!

Certificeret Metakognitiv gruppeterapi for unge mellem 16 og 20 år.
– slip dine symptomer på stress, angst og depression på 6 uger.

Metakognitiv gruppeterapi til unge med for mange bekymringer og negative tanker er en helt ny terapiform, der virker effektivt og giver vedvarende resultater.

Metakognitiv gruppeterapi er til dig der ønsker evidensbaseret hjælp og klare anvisninger på, hvad du kan gøre for at hjælpe dig selv (eller din teenager) ud af uhensigtsmæssige tankemønstre.

Forløbet er relevant for dig, der er mellem 16 og 20 år og kan svare JA til ét eller flere af følgende spørgsmål:

 • kan du ikke overskue dit studie eller arbejde?
 • bekymrer du dig om hvorvidt du nogensinde får det bedre?
 • tænker på nogen gange på at droppe det hele og bare gemme dig under dynen?
 • vil skabe gerne have en fremtid uden konstante bekymringer og negative tanker?
 • vil du gerne stoppe med hele tiden at kritisere dig selv, hvis alt ikke er helt perfekt?
 • er du tit ked af det, trist eller irriteret?
 • undgår du mange situationer for ikke at bekymre dig?
 • har du svært ved at falde i søvn om aftenen?
 • har du tit hovedpine eller ondt i maven?

På 6 uger kan du få en hverdag, hvor du kan svare NEJ til ALLE spørgsmålene ovenfor – og skabe en fremtid for dig selv uden vedvarende bekymringer, hovedpine og ondt i maven.

På 6 uger vil du få samtlige nødvendige redskaber og anvisninger på hvad du skal stille op for at reducere dine bekymringer og negative tanker. Metoden vi arbejder med er baseret på den nyeste behandlingsforskning, hvilket betyder, at VI VED AT DET VIRKER!

Helt konkret får du:

 1. Indsigt om de underliggende mekanismer, der skaber og vedligeholder bekymringer og negative tanker – og ikke mindst viden om hvordan du tackler dem.
 2. Du instrueres i hvad du skal gøre når du kommer i stressudløsende situationer.
 3. Du får hjælp og vejledning til at fokusere dine tanker og energi på det som er vigtigt og skaber resultater og du lærer ikke at hænge fast på dine bekymringer (hvilket kan være MEGET drænende).
 4. Helt fra kursets start får du adgang til evidensbaserede træningsøvelser. På den måde kan du træne og vedligeholde dit mentale overskud (som du vil opleve lige fra kursets start) længe efter forløbets afslutning, så du ALDRIG falder tilbage i din gamle situation!

Hvad er metakognitiv gruppeterapi til unge?

Metakognitiv gruppeterapi til unge er ifølge nyeste forskning overordentlig effektivt til behandling af bekymringer og symptomer på stress, angst og depression, og endnu bedre end traditionel kognitiv adfærdsterapi (CBT). Forskningen viser endvidere, at gruppedeltagere forsætter deres positive udvikling efter endt metakognitiv behandling. Der er således god evidens for at terapien fortsætter med at virke, og dermed beskytter mod tilbagefald.

Metakognitiv terapi er baseret på en helt ny forståelse af den måde vi tænker på. På gruppeforløbet vil du derfor få ny og anderledes viden, som er fundamentalt forskellig fra hvad du (og måske dine forældre, venner og bekendte) tidligere har hørt og troet om bekymringer og psykisk symptomer – og du kommer til at få det bedre via metoder, som tidligere aldrig har prøvet.

Du vil finde ud af, at vejen til at blive fri for bekymringer og symptomer hverken handler om at undgå ting, geare ned, “passe på dig selv”, tænke positivt eller bearbejde dine følelser, men handler om at stoppe usunde tankemønstre, som vedligeholder bekymringer og triste følelser og forhindrer dig i at fungere som du aller helst vil.

På forløbet lærer du:

 • at slappe af mentalt
 • at du selv har indflydelse på, hvor meget dine bekymringer skal fylde i hverdagen
 • at få mere overskud og kunne se dine udfordringer og problemer i et andet og langt mere overskueligt lys.
 • at du kan tage ”mentale breaks” fra opgaver og problemstillinger på din “to-do”-liste – herunder opgaver på studie og arbejde.
 • at være afslappet og “mentalt til stede’ uafhængigt af vilkår og omstændigheder, dvs. også selvom du føler dig presset af studie, job, forældre og lignende.
 • hvordan du kan præstere bedre og langt mere effektivt i performance situationer som fx. til eksaminer mm.

Gruppeforløbet til unge indeholder:

 1. 6 gange á hver 2 timer – det vil sige ialt 12 timer
 2. En personlig beskrivelse af din problemstilling (sagsformulering)
 3. Absolut overkommelige øvelser til at lave derhjemme mellem hver session
 4. Personlig udredning, hvis du ønsker det, af din problemstilling i starten og til sidst i forløbet
 5. Personlig plan for hvordan lige netop din fremtid skal se ud

Når forløbet er færdigt:

 1. vil du anskue stress, bekymringer og negative tanker som uhensigtsmæssige tankemønstre, du selv kan ændre
 2. vil du være i stand til at gå målrettet efter dine drømme – og tackle de forhindringer og forstyrrelser, som opstår undervejs på din rejse
 3. kan du droppe undgåelsesstrategier – og gøre præcis de ting, du har lyst til
 4. har du stoppet uhensigtsmæssig tankespind og udviklet nye sunde tankemønstre, så du er fri til at gøre lige hvad du vil!