Metakognitiv gruppeterapi
– slip symptomer på stress, angst og depression!

Deltag på et 6-ugers metakognitivt gruppeforløb, der er evidens for virker og få bugt med tankemylder og bekymringer. 

Har du stress, angst eller depression, og har du svært ved at finde ro og nærvær? Er du konstant i en proces, hvor du forsøger at problemløse ved at tænke dine problemer igennem, men synes at løsningerne på problemerne udebliver? Bekymrer du dig mere end du plejer, og føles dine bekymringer og grublerier vanskelige at kontrollere? Sender din hjerne dig på en længerevarende analyseopgave, når du rammer hovedpuden, så du har svært ved at falde i søvn?

Sådan behøver det ikke at være! 

Vil du bryde med dine symptomer på stress, angst og depression – eller drømmer du bare om mere ro og harmoni i sindet? Så er dette gruppeterapi forløb noget for dig!

METAKOGNITIV GRUPPETERAPI

Metakognitiv gruppeterapi er skabt til dig, der vil have dokumenteret viden og konkrete portionsanrettede anvisninger på, hvad du skal gøre HER & NU for at komme af med din stress, angst og depression. Forløbet er ikke et traditionelt terapeutisk gruppeterapi forløb, hvor du endevender din fortid og afslører dine inderste tanker og følelser for resten af gruppen, men et gruppeforløb med fokus på teknikker og værktøjer til omgående psykisk bedring.

Forløbet baserer sig på Metakognitiv terapi, som er en ny og effektiv korttidsterapi baseret på forskning i et specifikt opmærksomhedssyndrom kaldet Cognitive Attentional Syndrome (CAS), der anses for at være den bagvedliggende årsag til stress og psykiske lidelser som angst og depression.

Forløbet er relevant for dig, der:

 1. har bekymringer og grublerier, som har taget overhånd.
 2. har symptomer på stress, udbrændthed, angst og depression.
 3. har søvnproblemer og bekymrer dig om konsekvenserne.
 4. er overdrevent opmærksom på ting, du finder truende.
 5. har prøvet at hvile dig ud af din tilstand – uden den store succes.
 6. har forsøgt dig med andre terapiformer – uden resultat.
 7. er parat til at fokusere på dine konstruktive fremadrettede handlemuligheder snarere end på din problemerkendelse.

Det er også til dig, der:

 1. ønsker at forebygge stress og udbrændthed.
 2. vil have mere overskud og bedre livskvalitet.
 3. vil ‘ud af hovedet’ og ind i livet.

På forløbet får du alle nødvendige redskaber og værktøjer til at blive symptomfri baseret på psykologisk forskning:

 • du får viden om de mekanismer, der skaber og vedligeholder psykiske symptomer, og hvordan du bedst og hurtigst overvinder dem.
 • du genvinder din kontrol over tankemylder, bekymringer og grublerier.
 • du lærer nøjagtig hvad du skal stille op, når du konfronteres med stressudløsende faktorer.
 • du lærer at tage ’mentale pauser’ og holde fri i hovedet, når du har fri.
 • du øger din evne til at være nærværende, fokuseret og mentalt til stede.
 • du får evidensbaserede træningsøvelser, så du kan træne og vedligeholde mentalt overskud længe efter forløbets afslutning.

Hvad er metakognitiv gruppeterapi?

Metakognitiv gruppeterapi baserer sig på en ny forståelse af psyken, og hvad der skal til for at afvikle psykisk mistrivsel. Du vil få ny og banebrydende viden, som er fundamentalt forskellig fra hvad du tidligere har hørt og troet om stress og psykisk lidelse – og du kommer til at gå en helt anden vej, end du tidligere har prøvet.

I metakognitiv gruppeterapi arbejder du udelukkende med dine egne problemstillinger. Der er således ingen risiko for, at dine problemer “forsvinder” i mængden, at taletiden går til dem, der har det værst – eller du spilder din tid på at høre om problemer, som du ikke kan identificere dig med.

Du vil opdage, at vejen til at blive frisk igen hverken handler om at geare ned, tænke positivt eller “bearbejde” dine følelser, men handler om at afmontere dine gamle usunde tankemønstre, som opretholder dit mentale underskud – og forhindrer dig i at fungere optimalt.

Metakognitiv gruppeterapi virker!

Der er evidens for at vores metakognitive gruppeforløb virker. Vores metakognitive gruppeforløb er baseret på en særlig transdiagnostisk gruppeterapi-manual udviklet af Dr. Adrian Wells i forbindelse med forskningsprojektet ‘A Preliminary Evaluation of Transdiagnostic Group Metacognitive Therapy in a Mixed Psychological Disorder Sample’. Psykologerne Carsten Juul, Sisse Find og Pia Callesen var primære behandlere i projektet og vi tilbyder nu på 8. år forløbet i vores egne klinikker. Du kan læse vores forskningsartikel i Frontiers in Psychology.

Gruppeforløbet indeholder:

 • 12 timers metakognitiv gruppeterapi.
 • Introduktion til psyken: derfor opstår psykiske symptomer, og sådan skal du gøre for at overkomme dem.
 • Din egen personlige sagsformulering.
 • Instruktion og træning i Detached Mindfulness.
 • Opmærksomhedstræning.
 • Mp3 lydfil til opmærksomhedstræning derhjemme.
 • Start og slut test, der måler dine fremskridt undervejs (frivilligt).
 • Personlig tilbagefalds forebyggelsesplan.

Når du er færdig med forløbet:

 1. vil du opleve en markant bedring.
 2. vil du anskue stress og psykisk lidelse som uhensigtsmæssige tankemønstre, du selv kan lave om på.
 3. kan du droppe din undgåelsesadfærd og tage action på ting, du før var bange for.
 4. har du sluppet ’angsten for angsten’.
 5. vil du have markant mere ro i maven og føle dig mere robust.
 6. har du afmonteret gamle uhensigtsmæssige mønstre og tankespind og udviklet nye sunde tankemønstre, som holder dig fri for psykiske symptomer i fremtiden.

Kom igang nu!

Så snart du tilmelder dig et gruppeforløb modtager du et e-hæfte med en opgave, som du straks kan gå i gang med. Det gælder uanset om du tilmelder dig et gruppeforløb i København eller et onlineforløb. På den måde kan du komme igang allerede nu og forberede dig til vores første møde.

KURSUSLEDER: Sisse Find eller Carsten Juul, som begge er advanced level metakognitive psykologer.

HVORNÅR: Se startdatoer ovenfor. Alle hold ligger på samme faste ugedag og tidspunkt hver uge – 6 uger i træk. Bemærk, at der er pause i uge 7 (vinterferien) og uge 13 (påskeferien).

HVOR:
København: Bredgade 36C, 1. sal, 1260 København K. Der er parkeringspladser lige overfor i parkeringshuset Dronningens Tværgade 4. Der er gå-afstand til ‘Marmorkirken’ metrostation, ‘Kongens Nytorv’ metrostation og Østerport station.

PRIS: Kr. 3.950,- ( 330 pr. time), som kan opdeles i 6 rater og betales på kursusdagene.

Hvis du er medlem af sygeforsikring ‘danmark’ og tilmelder dig på grund af angst eller depression, modtager du yderligere tilskud, hvilket reducerer timeprisen til kr. 180,- for voksne under 26 år og kr. 230,- for voksne over 25 år. OBS! Tilskuddet kun gælder for Carstens hold.

FAQ om metakognitiv gruppeterapi:

Hvordan foregår metakognitiv gruppeterapi?
 Vi mødes 6 x 2 timer hver uge i 6 uger. Enten fysisk eller via en online platform. Du får simple og overskuelige øvelser, som du skal træne mellem møderne. Der er altid en god stemning på holdet og tonen er uformel, afslappet, jævnbyrdig og ikke-terapeutisk.

Kræver det teknisk snilde og særligt udstyr at deltage på et online gruppeforløb?
 Nej. Du skal ikke være en teknikhaj for at deltage. Det er vitterligt piece-of-cake. Det kræver kun en computer eller tablet med webcam og en internetforbindelse. Du kan med fordel anvende et par høretelefoner.

Hvem er de andre deltagere?
 Helt almindelige velfungerende mennesker – ligesom dig og mig. Alle mennesker kan få stress, søvnproblemer og symptomer på angst og depression, hvis de tænker på uhensigtsmæssige måder. Du behøver ikke en “diagnose” for at deltage.

Skal jeg have en lægehenvisning for at deltage? Nej. Forløbet koster 330 kr. pr. time – altså lidt under den egenbetaling du selv skal afholde, hvis du har en lægehenvisning til psykolog

Er gruppeterapi ligeså effektivt som individuel terapi? Jeg har selv deltaget i forskningen i metakognitiv gruppeterapi og undersøgelser viser, at metakognitiv gruppeterapi er ligeså effektiv som individuel metakognitiv terapi. Fordelen ved at deltage i et gruppeforløb er især, at du indser, at der grundlæggende ikke er noget galt med dig, men at du ligesom alle de andre deltagere i gruppen har nogle uheldige mentale strategier, som opretholder dine symptomer – og som du heldigvis kan ændre.

Hvordan ved jeg, om forløbet virker for mig?
 Forløbet er effektivt til behandling af stress, udbrændthed, belastningsreaktioner, angst og depression, men det er også særdeles velegnet til dig, der bare vil have mere indre ro og bedre livskvalitet. Du vil blive udstyret med nyeste evidensbaserede metoder, værktøjer og al den viden, indsigt og support, som er nødvendig for at få det bedre. Metoderne virker! – men det er med disse metoder, som alle andre metoder, at de kun virker, hvis du bruger dem. Hvis du gør det, virker de også for dig.

Er forløbet noget for mig, hvis min situation skyldes reelle problemer som fx arbejds overload eller problemer på privatfronten?
 Selvom der er kritiske forhold og omstændigheder i dit liv, kan du ændre din måde at tænke om dem på, så du ikke bliver psykisk syg. Når du har mentalt overskud, er du meget bedre rustet til at håndtere dine faktiske udfordringer.

Jeg er sygemeldt – kan jeg så deltage?
 Du kan sagtens deltage, selvom du er sygemeldt. Du har sikkert allerede opdaget, at du ikke har fået det væsentlig bedre af at være sygemeldt, men tværtimod får det værre når du tilbringer mange timer alene i selskab med dine negative tanker.

Hvad hvis jeg ikke kan deltage til en session?
 Du får mest ud af forløbet ved at deltage samtlige 12 sessioner. Hvis du på forhånd ved, at du ikke kan komme til en enkelt session, kan du lave en aftale om at tage sessionen på et andet hold eller tilkøbe en individuel session (kr. 550,-) og således følge hele programmet alligevel.

Er metakognitiv gruppeterapi for alle? Nej, forløbet er IKKE velegnet, hvis du lider af personlighedsforstyrrelser, psykoser eller har akutte selvmordstanker. Hvis du primært lider af OCD anbefaler jeg indviduel terapi.

Hvordan tilmelder jeg mig?
 Via betalingsknappen ovenfor.

Hvor møder jeg op? Vi mødes i Bredgade 36C, 1. sal, 1260 København K. Der er parkeringspladser i parkeringshuset Dronningens Tværgade 4, blot 2 minutters gang væk. Der er gå-afstand til ‘Kongens Nytorv’ og ‘ Marmorkirken’ metrostation.

Jeg har yderligere spørgsmål til forløbet. Hvordan får jeg svar på dem?
 Send en mail til: hello@sissefindnielsen.dk. Du er også velkommen til at ringe på tlf. 26 29 95 96.