Metakognitiv gruppeterapi
– slip stress, angst og depression på 6 uger!

OBS! VI KØRER IGEN GRUPPEFORLØB I KØBENHAVN, DOG MED REDUCERET ANTAL DELTAGERE. DU KAN TRYGT BESØGE OS – VI HAR PLADS TIL AFSTAND! 

Deltag på Danmarks første og eneste forskningsbaserede metakognitive gruppeforløb udviklet af professor Adrian Wells – og få behandling af psykologerne bag forskningen. 

Har du stress, angst eller depression, og har du svært ved at finde ro og nærvær? Er du konstant i en proces, hvor du forsøger at problemløse ved at tænke dine problemer igennem, men synes at løsningerne på problemerne udebliver? Bekymrer du dig mere end du plejer, og føles dine bekymringer og grublerier vanskelige at kontrollere? Sender din hjerne dig på en længerevarende analyseopgave, når du rammer hovedpuden, så du har svært ved at falde i søvn?

Sådan behøver det ikke at være! 

Vil du bryde med dine symptomer på stress, angst og depression – eller drømmer du bare om mere ro og harmoni i sindet? Så er dette gruppeterapi forløb noget for dig!

METAKOGNITIV GRUPPETERAPI

Metakognitiv gruppeterapi er skabt til dig, der vil have dokumenteret viden og konkrete portionsanrettede anvisninger på, hvad du skal gøre HER & NU for at komme af med din stress, angst og depression. Forløbet er ikke et traditionelt terapeutisk gruppeterapi forløb, hvor du endevender din fortid og afslører dine inderste tanker og følelser for resten af gruppen, men et gruppeforløb med fokus på teknikker og værktøjer til omgående psykisk bedring.

Forløbet baserer sig på Metakognitiv terapi, som er en ny og effektiv korttidsterapi baseret på forskning i et specifikt opmærksomhedssyndrom kaldet Cognitive Attentional Syndrome (CAS), der anses for at være den bagvedliggende årsag til stress og psykiske lidelser som angst og depression.

Forløbet er relevant for dig, der:

 1. har bekymringer og grublerier, som har taget overhånd.
 2. har symptomer på stress, udbrændthed, angst og depression.
 3. har søvnproblemer og bekymrer dig om konsekvenserne.
 4. er overdrevent opmærksom på ting, du finder truende.
 5. har prøvet at hvile dig ud af din tilstand – uden den store succes.
 6. har forsøgt dig med andre terapiformer – uden resultat.
 7. er parat til at fokusere på dine konstruktive fremadrettede handlemuligheder snarere end på din problemerkendelse.

Det er også til dig, der:

 1. ønsker at forebygge stress og udbrændthed.
 2. vil have mere overskud og bedre livskvalitet.
 3. vil ‘ud af hovedet’ og ind i livet.

På forløbet får du alle nødvendige redskaber og værktøjer til at blive symptomfri baseret på psykologisk forskning:

 • du får viden om de mekanismer, der skaber og vedligeholder psykiske symptomer, og hvordan du bedst og hurtigst overvinder dem.
 • du genvinder din kontrol over tankemylder, bekymringer og grublerier.
 • du lærer nøjagtig hvad du skal stille op, når du konfronteres med stressudløsende faktorer.
 • du lærer at tage ’mentale pauser’ og holde fri i hovedet, når du har fri.
 • du øger din evne til at være nærværende, fokuseret og mentalt til stede.
 • du får evidensbaserede træningsøvelser, så du kan træne og vedligeholde mentalt overskud længe efter forløbets afslutning.

Se hvad andre har sagt om forløbet her >>

Hvad er metakognitiv gruppeterapi?

Metakognitiv gruppeterapi baserer sig på en ny forståelse af psyken, og hvad der skal til for at afvikle psykisk mistrivsel. Du vil få ny og banebrydende viden, som er fundamentalt forskellig fra hvad du tidligere har hørt og troet om stress og psykisk lidelse – og du kommer til at gå en helt anden vej, end du tidligere har prøvet.

I metakognitiv gruppeterapi arbejder du udelukkende med dine egne problemstillinger. Der er således ingen risiko for, at dine problemer “forsvinder” i mængden, at taletiden går til dem, der har det værst – eller du spilder din tid på at høre om problemer, som du ikke kan identificere dig med.

Du vil opdage, at vejen til at blive frisk igen hverken handler om at geare ned, tænke positivt eller “bearbejde” dine følelser, men handler om at afmontere dine gamle usunde tankemønstre, som opretholder dit mentale underskud – og forhindrer dig i at fungere optimalt.

Evidensbaseret metakognitiv gruppeterapi virker!

Mit metakognitive gruppeforløb er baseret på en transdiagnostisk gruppeterapi-manual udviklet af Professor Dr. Adrian Wells i forbindelse med et forskningsprojekt på Manchester Universitet, hvor vi undersøgte effekten af metakognitiv gruppeterapi. Psykologer Carsten Juul og jeg var primære behandlere på forskningsprojektet og er således psykologerne, der har udført behandlingen, som evidensen er baseret på. Vi er sammen med Cektos-psykologerne de eneste psykologer i Danmark, der er trænet i gruppeterapi manualen under personlig supervision af Adrian Wells – og tilbyder behandling efter en manual, der videnskabeligt dokumenteret har den ønskede effekt.

Forskningen blev præsenteret på den internationale metakognitive konference i Milano og er publiceret i Frontiers in Psychology 20 juni 2019.

Gruppeforløbet indeholder:

 • 12 timers metakognitiv gruppeterapi.
 • Introduktion til psyken: derfor opstår psykiske symptomer, og sådan skal du gøre for at overkomme dem.
 • Din egen personlige sagsformulering.
 • Instruktion og træning i Detached Mindfulness.
 • Opmærksomhedstræning.
 • Mp3 lydfil til opmærksomhedstræning derhjemme.
 • Start og slut test, der måler dine fremskridt undervejs (frivilligt).
 • Personlig tilbagefalds forebyggelsesplan.

Når du er færdig med forløbet:

 1. vil du opleve en markant bedring.
 2. vil du anskue stress og psykisk lidelse som uhensigtsmæssige tankemønstre, du selv kan lave om på.
 3. kan du droppe din undgåelsesadfærd og tage action på ting, du før var bange for.
 4. har du sluppet ’angsten for angsten’.
 5. vil du have markant mere ro i maven og føle dig mere robust.
 6. har du afmonteret gamle uhensigtsmæssige mønstre og tankespind og udviklet nye sunde tankemønstre, som holder dig fri for psykiske symptomer i fremtiden.

Kom igang nu!

Så snart du tilmelder dig et gruppeforløb modtager du et e-hæfte med en opgave, som du straks kan gå i gang med. Det gælder uanset om du tilmelder dig et gruppeforløb i København eller et onlineforløb. På den måde kan du komme igang allerede nu og forberede dig til vores første møde.

KURSUSLEDER: Psykolog Sisse Find Nielsen eller psykolog Carsten Juul. Hos mig møder du aldrig en uerfaren psykolog, da det udelukkende er psykologer, der har udført terapien, som evidensen er baseret på, der varetager samtlige gruppeforløb. Vi har det højeste niveau af uddannelse indenfor metakognitiv terapi (Advanced level uddannelse, level 1+2) og er de første og mest erfarne metakognitive gruppebehandlere. Vi har begge haft hundredevis af personer i metakognitiv gruppeterapi under personlig supervision af Adrian Wells.

HVORNÅR:
Tirsdag d. 2 februar kl. 16.00. Derefter tirsdag d. 9/2, 23/2, 2/3, 9/3 og sidste gang tirsdag d. 16/3 (6 x 2 timer i alt). Bemærk, at vi holder pause i vinterferien (uge 7).

Onlinehold:
Tirsdag d. 2 februar kl. 18.30. Derefter tirsdag d. 9/2, 23/2, 2/3, 9/3 og sidste gang tirsdag d. 16/3 (6 x 2 timer i alt). Bemærk, at vi holder pause i vinterferien (uge 7).

HVOR:
København: Bredgade 30, 1260 København K. Der er parkeringspladser lige overfor i parkeringshuset Dronningens Tværgade 4. Der er gå-afstand til ‘Marmorkirken’ metrostation, ‘Kongens Nytorv’ metrostation og Østerport station.
Onlinehold foregår online.

PRIS: 3950,- som betales ved tilmelding eller opsplittes i 6 rater (rente- og gebyrfrit) som trækkes på selve kursusdagene. Patientlån.dk tilbyder desuden finansiering af metakognitiv gruppeterapi. Læs mere om priser og tilskudsmuligheder her.

OBS! Sygeforsikring Danmark giver kr. 1200,- i tilskud til behandling af angst og depression (henvisningsårsag 1-11).

Bemærk, at såfremt gruppeforløbet pga. den aktuelle corona situation udgør en sundhedsrisiko for deltagerne, forbeholder vi os retten til at overføre planlagte forløb og videreføre igangværende gruppeforløb som online gruppeforløb.

Andreas Braun Avatar

Jeg kan varmt anbefale forløbet! Jeg har været rigtigt glad for mit metakognitive gruppeterapi forløb, det har givet mig nogle forskellige værktøjer til at kunne... Læs resten

Andreas Braun 23-04-2019
Mette Dehn Avatar

Jeg har fået den værktøjskasse som jeg altid har manglet. Det er virkeligt fedt at lære, at vi selv rummer løsningen! At deltage på et af Sisses forløb, er en af de bedste beslutninger jeg har taget for min psyke.

Jeg...
Læs resten

Mette Dehn 23-04-2019
Pia Hyldebrandt Avatar

Jeg har prøvet rigtig mange forskellige metoder, forløb og kurser, der bare ikke har givet mig det, jeg havde brug for, for at komme af med mine bekymringer og angst. Et fantastisk kursus for alle os der bekymrer os og grubler – men lige så meget for os, der bare... Læs resten

Pia Hyldebrandt 23-03-2019
Liv Høst Avatar

Jeg har ikke været deprimeret eller angst, så hvis du tænker, at forløbet kun er rettet mod personer med en ”diagnose”, så tager du fejl! Da jeg var lille gemte jeg ”bekymringsdukker” under hovedpuden, hvis jeg tumlede med svære tanker og bekymringer. Jeg har altid... Læs resten

Liv Høst 27-01-2019
Sisse Sørensen Avatar

Det er MIG, der har kontrollen. Sisse faciliterer et virkelig professionelt og behageligt forløb, hvor jeg gradvist blev mere og mere klar over, at jeg selv... Læs resten

Sisse Sørensen 16-01-2019
Sara Hallum Avatar

Hvor jeg før søgte en “kur”, har jeg nu indset, at JEG er kuren! Jeg gik skeptisk ind til Sisse’s kursus med den overbevisning, at jeg aldrig ville få det bedre; at tankemylder, bekymringer... Læs resten

Sara Hallum 11-12-2018
Freja Hoffgaard Avatar

Jeg har lært, at jeg har kontrol over mit sind, og at ingen tanker eller følelser kan skade mig. De kan højst gøre mig i dårligt humør Jeg er så glad for at jeg meldte mig til et 6 ugers metakognitivt terapiforløb hos Sisse! Inden forløbet brugte... Læs resten

Freja Hoffgaard 02-12-2018
Jens Patrick Avatar

Man skal ikke tillade en 'dårligere' udgave af sig selv at være styrende Man skal ikke lade sig styre af sine følelser, men handle på de ting, man kan, i stedet for at... Læs resten

Jens Patrick 21-11-2018
Gitte Duus Andersen Avatar

Jeg ser stadig mig selv som en reflekterende og tænkende person I dag ved jeg bare hvordan jeg skal håndtere det på en måde, så det skaber de bedste muligheder for... Læs resten

Gitte Duus Andersen 25-09-2018
Lykke Holmenlund Styrbæk Avatar

Nu har jeg fået redskaber til selv at vælge hvilke problemstillinger jeg vil bruge tid på, og hvilke der er uinteressante for mig Jeg er bedre rustet til at håndtere livets bølgeskvulp. Jeg tog Sisses workshop på trods af, at jeg hverken har... Læs resten

Lykke Holmenlund Styrbæk 19-09-2018
Jacob Dræby Avatar

Jeg kan ikke altid styre presset i min hverdag, men jeg kan styre de tanker, jeg gør mig om det I år gik jeg på sommerferie og tænkte, at jeg vil ”ud ad hovedet” og i stedet fokusere på mine... Læs resten

Jacob Dræby 25-07-2018
Josefine Kristensen Avatar

Jeg fik de bedste redskaber og værktøjer til at komme ud af hovedet og ind i livet Den metakognitive gruppeterapi lærte mig, at vi ikke er alene med vores tankemylder og bekymringer, og netop bekymringerne kan du... Læs resten

Josefine Kristensen 23-07-2018
Susanne Sørensen Avatar

Min varmeste anbefaling til Sisse, som delte ud af sine egne erfaringer, viden, humor og en stor portion kærlighed Jeg var coach og underviser for ledige og syge borgere i en kommune og var MEGET glad for mit ret... Læs resten

Susanne Sørensen 22-06-2018
Maja Høgh Jensen Avatar

Mit sind ikke længere en byrde Jeg føler mig lettere og har fået et større ydrefokus på det, der er vigtigt i mit liv. Sisses metakognitive... Læs resten

Maja Høgh Jensen 02-03-2018
Camilla Teisen Avatar

Ud af hovedet ind i livet! Jeg kan varmt anbefale et Metakognitiv gruppeforløb hos Sisse, ikke kun til folk med stress, angst eller depression, men til... Læs resten

Camilla Teisen 02-02-2018
Nicolai Thomassen Avatar

Kurset er et must til alle der oplever hårde tider - og vil klædes på til at håndtere dem Tanker, som før kunne holde sig i gang i flere timer eller dage, forsvinder meget hurtigere, og får ikke længere... Læs resten

Nicolai Thomassen 19-12-2017
Christine Rasmine Johansen Avatar

Sisses kursus var fantastisk Det overraskede mig, at alle de værktøjer, jeg tidligere har været tilhænger af, skulle vise sig at være en del... Læs resten

Christine Rasmine Johansen 14-12-2017
Marcin Gasienica Avatar

Jeg har fået en god forståelse for hvordan stress symptomer rent faktisk opstår og solide værktøjer som gør, at jeg kan slippe for at blive stresset Generelt er jeg blevet bedre til at bruge min energi på ting, som betyder noget frem for at tænke over... Læs resten

Marcin Gasienica 14-12-2017
Paulin Delvaux Avatar

Allerede efter første uge mærkede jeg en forskel. Uanset om man er stresset eller ej, synes jeg, at man skal følge dette kursus Jeg har deltaget i Sisse's 6 ugers kursus i metakognitiv terapi og jeg kunne allerede efter første uge mærke en... Læs resten

Paulin Delvaux 14-12-2017
Line Bach Avatar

Det virker lidt for godt til at være sandt, det er det bare ikke Jeg kan og vil anbefale et metakognitivt gruppeforløb ved Sisse til alle, der tænker for meget. Både den stressramte og... Læs resten

Line Bach 14-11-2017
Marianne Karstensen Avatar

Stop grublerierne og lev livet Mit hoved var ved at eksplodere af negative tanker! Jeg fik medicin, blev sygemeldt i 2 måneder og begravede mig... Læs resten

Marianne Karstensen 13-11-2017
Mette Sillesen Avatar

En kæmpe øjenåbner og det bedste redskab, jeg har fået i meget lang tid – måske nogensinde En konkret og nede-på-jorden tilgang til at lære sit sind at kende. Sisses facilitering og formidling er eminent. Teorien blev... Læs resten

Mette Sillesen 06-11-2017
Tone Lysholm Avatar

Alt i alt har det gjort en kæmpe forskel i mit liv Jeg deltog i et 6 ugers kursus i metakognitiv terapi hos Sisse, hvilket har betydet mere for min trivsel og... Læs resten

Tone Lysholm 06-11-2017

FAQ om metakognitiv gruppeterapi:

Hvordan foregår metakognitiv gruppeterapi?
 Vi mødes 6 x 2 timer hver uge i 6 uger. Enten fysisk eller via en online platform. Du får simple og overskuelige øvelser, som du skal træne mellem møderne. Der er altid en god stemning på holdet og tonen er uformel, afslappet, jævnbyrdig og ikke-terapeutisk.

Kræver det teknisk snilde og særligt udstyr at deltage på et online gruppeforløb?
 Nej. Du skal ikke være en teknikhaj for at deltage. Det er vitterligt piece-of-cake. Det kræver kun en computer eller tablet med webcam og en internetforbindelse. Du kan med fordel anvende et par høretelefoner.

Hvem er de andre deltagere?
 Helt almindelige velfungerende mennesker – ligesom dig og mig. Alle mennesker kan få stress, søvnproblemer og symptomer på angst og depression, hvis de tænker på uhensigtsmæssige måder.

Skal jeg have en lægehenvisning for at deltage? Nej. Forløbet koster 330 kr. pr. time – altså lidt under den egenbetaling du selv skal afholde, hvis du har en lægehenvisning til psykolog

Er gruppeterapi ligeså effektivt som individuel terapi? Jeg har selv deltaget i forskningen i metakognitiv gruppeterapi og undersøgelser viser, at metakognitiv gruppeterapi er ligeså effektiv som individuel metakognitiv terapi. Fordelen ved at deltage i et gruppeforløb er især, at du indser, at der grundlæggende ikke er noget galt med dig, men at du ligesom alle de andre deltagere i gruppen har nogle uheldige mentale strategier, som opretholder dine symptomer – og som du heldigvis kan ændre.

Hvordan ved jeg, om forløbet virker for mig?
 Forløbet er effektivt til behandling af stress, udbrændthed, belastningsreaktioner, angst og depression, men det er også særdeles velegnet til dig, der bare vil have mere indre ro og bedre livskvalitet. Du vil blive udstyret med nyeste evidensbaserede metoder, værktøjer og al den viden, indsigt og support, som er nødvendig for at få det bedre. Metoderne virker! – men det er med disse metoder, som alle andre metoder, at de kun virker, hvis du bruger dem. Hvis du gør det, virker de også for dig.

Er forløbet noget for mig, hvis min situation skyldes reelle problemer som fx arbejds overload eller problemer på privatfronten?
 Selvom der er kritiske forhold og omstændigheder i dit liv, kan du ændre din måde at tænke om dem på, så du ikke bliver psykisk syg. Når du har mentalt overskud, er du meget bedre rustet til at håndtere dine faktiske udfordringer.

Jeg er sygemeldt – kan jeg så deltage?
 Du kan sagtens deltage, selvom du er sygemeldt. Du har sikkert allerede opdaget, at du ikke har fået det væsentlig bedre af at være sygemeldt, men tværtimod får det værre når du tilbringer mange timer alene i selskab med dine negative tanker.

Hvad hvis jeg ikke kan deltage til en session?
 Du får mest ud af forløbet ved at deltage samtlige 12 sessioner. Hvis du på forhånd ved, at du ikke kan komme til en enkelt session, kan du lave en aftale om at tage sessionen på et andet hold eller tilkøbe en individuel session (kr. 550,-) og således følge hele programmet alligevel.

Er metakognitiv gruppeterapi for alle? Nej, forløbet er IKKE velegnet, hvis du lider af personlighedsforstyrrelser, psykoser eller har akutte selvmordstanker. Hvis du primært lider af OCD anbefaler jeg indviduel terapi.

Hvordan tilmelder jeg mig?
 Via betalingsknappen ovenfor.

Hvor møder jeg op? 
På grund af forsamlingsforbuddet på 5 personer køres alle gruppeforløb midlertidigt online. Almindeligvis afholdes forløb i Bredgade 30, 1260 København K. Der er parkeringspladser i parkeringshuset Dronningens Tværgade 4, blot 2 minutters gang væk. Der er gå-afstand til ‘Kongens Nytorv’ og ‘ Marmorkirken’ metrostation.

Jeg har yderligere spørgsmål til forløbet. Hvordan får jeg svar på dem?
 Send en mail til: hello@sissefindnielsen.dk. Du er også velkommen til at ringe på tlf. 26 29 95 96.

manual logoMetakognitiv GruppeterapiMetakognitiv Gruppeterapi
5 Stjerner baseret på 21 anmeldelser