Metakognitiv gruppeterapi
– slip dine symptomer på stress, angst og depression. 

DELTAG PÅ DET ORIGINALE EVIDENSBASEREDE METAKOGNITIVE GRUPPEFORLØB UDVIKLET I SAMARBEJDE MED DR. ADRIAN WELLS OG AFHOLDT AF DANMARKS FØRSTE OG MEST ERFARNE METAKOGNITIVE GRUPPEBEHANDLER.

Har du stress, angst eller depression, og har du svært ved at finde ro og nærvær? Er du konstant i en proces, hvor du forsøger at problemløse ved at tænke dine problemer igennem, men synes at løsningerne på problemerne udebliver? Bekymrer du dig mere end du plejer, og føles dine bekymringer og grublerier vanskelige at kontrollere? Sender din hjerne dig på en længerevarende analyseopgave, når du rammer hovedpuden, så du har svært ved at falde i søvn?

Sådan behøver det ikke at være! 

Vil du bryde med dine symptomer på stress, angst og depression – eller drømmer du bare om mere ro og harmoni i sindet? Så er dette gruppeterapi forløb noget for dig!

METAKOGNITIV GRUPPETERAPI

Metakognitiv gruppeterapi er skabt til dig, der vil have dokumenteret viden og konkrete portionsanrettede anvisninger på, hvad du skal gøre HER & NU for at komme af med din stress, angst og depression. Forløbet er ikke et traditionelt terapeutisk gruppeterapi forløb, hvor du endevender din fortid og afslører dine inderste tanker og følelser for resten af gruppen, men et gruppeforløb med fokus på teknikker og værktøjer til omgående psykisk bedring.

Forløbet baserer sig på Metakognitiv terapi, som er en ny og effektiv korttidsterapi baseret på forskning i et specifikt opmærksomhedssyndrom kaldet Cognitive Attentional Syndrome (CAS), der anses for at være den bagvedliggende årsag til stress og psykiske lidelser som angst og depression.

Forløbet er relevant for dig, der:

 1. har bekymringer og grublerier, som har taget overhånd.
 2. har symptomer på stress, udbrændthed, angst og depression.
 3. har søvnproblemer og bekymrer dig om konsekvenserne.
 4. er overdrevent opmærksom på ting, du finder truende.
 5. har prøvet at hvile og samtale dig ud af din tilstand – uden den store succes.
 6. har forsøgt dig med andre terapiformer – uden resultat.
 7. er parat til at fokusere på dine konstruktive fremadrettede handlemuligheder snarere end på din problemerkendelse.

Det er også til dig, der:

 1. ønsker at forebygge stress og udbrændthed.
 2. vil have mere overskud og bedre livskvalitet.
 3. vil ‘ud af hovedet’ og ind i livet.

På forløbet får du alle nødvendige redskaber og værktøjer til at blive symptomfri baseret på psykologisk forskning:

 • du får viden om de mekanismer, der skaber og vedligeholder psykiske symptomer, og hvordan du bedst og hurtigst overvinder dem.
 • du genvinder din kontrol over tankemylder, bekymringer og grublerier.
 • du lærer nøjagtig hvad du skal stille op, når du konfronteres med stressudløsende faktorer.
 • du lærer at tage ’mentale pauser’ og holde fri i hovedet, når du har fri.
 • du øger din evne til at være nærværende, fokuseret og mentalt til stede.
 • du får evidensbaserede træningsøvelser, så du kan træne og vedligeholde mentalt overskud længe efter forløbets afslutning.

Se hvad andre har sagt om forløbet her >>

Hvad er metakognitiv gruppeterapi?

Metakognitiv gruppeterapi baserer sig på en ny forståelse af psyken, og hvad der skal til for at afvikle psykisk mistrivsel. Du vil få ny og banebrydende viden, som er fundamentalt forskellig fra hvad du tidligere har hørt og troet om stress og psykisk lidelse – og du kommer til at gå en helt anden vej, end du tidligere har prøvet.

I metakognitiv gruppeterapi arbejder du udelukkende med dine egne problemstillinger. Der er således ingen risiko for, at dine problemer “forsvinder” i mængden, at taletiden går til dem, der har det værst – eller du spilder din tid på at høre om problemer, som du ikke kan identificere dig med.

Du vil opdage, at vejen til at blive frisk igen hverken handler om at geare ned, tænke positivt eller “bearbejde” dine følelser, men handler om at afmontere dine gamle usunde tankemønstre, som opretholder dit mentale underskud – og forhindrer dig i at fungere optimalt.

Evidensbaseret metakognitiv gruppeterapi virker!

Mit metakognitive gruppeforløb er baseret på en transdiagnostisk gruppeterapi-manual udviklet i samarbejde med Professor Dr. Adrian Wells og Cektos i forbindelse med et forskningsprojekt, hvor vi undersøgte effekten af metakognitiv gruppeterapi. Data til forskningen er indsamlet fra gruppeforløb, hvor jeg er behandler. Studiet er endnu ikke publiceret, men resultaterne blev præsenteret på den internationale metakognitive konference i Milano i 2016.

Gruppeforløbet indeholder:

 • 12 timers metakognitiv gruppeterapi.
 • Introduktion til psyken: derfor opstår psykiske symptomer, og sådan skal du gøre for at overkomme dem.
 • Din egen personlige sagsformulering.
 • Instruktion og træning i Detached Mindfulness.
 • Opmærksomhedstræning.
 • Mp3 lydfil til opmærksomhedstræning derhjemme.
 • Start og slut test, der måler dine fremskridt undervejs (frivilligt).
 • Personlig tilbagefalds forebyggelsesplan.

Når du er færdig med forløbet:

 1. vil du opleve en markant bedring.
 2. vil du anskue stress og psykisk lidelse som uhensigtsmæssige tankemønstre, du selv kan lave om på.
 3. kan du droppe din undgåelsesadfærd og tage action på ting, du før var bange for.
 4. har du sluppet ’angsten for angsten’.
 5. vil du have markant mere ro i maven og føle dig mere robust.
 6. har du afmonteret gamle uhensigtsmæssige mønstre og tankespind og udviklet nye sunde tankemønstre, som holder dig fri for psykiske symptomer i fremtiden.

KURSUSLEDER: Psykolog Sisse Find Nielsen. Hos mig møder du aldrig en uerfaren psykolog, da jeg personligt varetager alle gruppeforløb. Jeg er MCT-I certificeret advanced level (level 1+2) metakognitiv psykolog og danmarks første og mest erfarne metakognitive gruppebehandler. Jeg har endvidere erfaring som supervisor på den internationale metakognitive uddannelse, hvor jeg har trænet psykologer og læger i metakognitiv metode. Jeg har haft hundredevis af personer i metakognitiv gruppeterapi under personlig supervision af Adrian Wells, og er medforfatter på 2 forskningsartikler baseret på data fra mine metakognitive gruppeforløb.

HVORNÅR:
Tirsdag d. 8 januar kl. 16-18 eller 19-21. Derefter d. 15/1, 22/1, 29/1, 5/2 og sidste gang 19/2. Bemærk vi holder vinterferie 12/2 (uge 7).

HVOR: 
Bredgade 30, 1260 København K. Der er parkeringspladser lige overfor i parkeringshuset Dronningens Tværgade 4. Buslinje 1A kører direkte til adressen og der er gå-afstand til Kongens Nytorv metrostation og Østerport station.

PRIS: 3950,- som betales ved tilmelding eller opsplittes i 6 rater (6 x kr. 658,50) som trækkes på kursusdagene.

OBS! Sygeforsikring Danmark giver kr. 1200,- i tilskud til forløbet.

En kæmpe øjenåbner og det bedste redskab, jeg har fået i meget lang tid – måske nogensinde.

En konkret og nede-på-jorden tilgang til at lære sit sind at kende. Sisses facilitering og formidling er eminent. Teorien blev gjort så simpel, lettilgængelig og med levende eksempler, som vi alle på holdet kunne forholde os til. Sisse bruger også sig selv meget og skaber et rum for, at vi alle er i samme båd: Vi har alle et sind, udfordringer og svære følelser. Og vi har alle muligheden for at lære at være med vores tanker uden at være dem. Wow, det var en befrielse. Læs mere

Mette Sillesen

Kurset er et must til alle der oplever hårde tider - og vil klædes på til at håndtere dem!

Tanker, som før kunne holde sig i gang i flere timer eller dage, forsvinder meget hurtigere, og får ikke længere den opmærksomhed, som de tidligere fik. Kurset har givet mig markant mere ro til at fokusere på arbejdet, og til at slippe tankerne om arbejdet, når jeg går hjem. Læs mere

Nicolai Thomassen

Alt i alt har det gjort en kæmpe forskel i mit liv.

Jeg deltog i et 6 ugers kursus i metakognitiv terapi hos Sisse, hvilket har betydet mere for min trivsel og livsglæde end nogle andre forløb jeg tidligere har været i. Kurset gav mig helt konkrete mentale redskaber, som har hjulpet mig til at slippe fokus på dårlige tanker. Læs mere

Tone Lysholm

Jeg har fået en god forståelse for hvordan stress symptomer rent faktisk opstår og solide værktøjer som gør, at jeg kan slippe for at blive stresset.

Generelt er jeg blevet bedre til at bruge min energi på ting, som betyder noget frem for at tænke over ting, som jeg alligevel ikke kan gøre noget ved Læs mere

Marcin Gasienica

Stop grublerierne og lev livet.

Mit hoved var ved at eksplodere af negative tanker! Jeg fik medicin, blev sygemeldt i 2 måneder og begravede mig i min egen elendighed. Derefter fik angsttanker det største fokus i mit liv. Indtil jeg mødte Sisse. I dag - 3 år senere - er jeg medicinfri og angstfri. Læs mere

Marianne Karstensen

Det virker lidt for godt til at være sandt, det er det bare ikke.

Jeg kan og vil anbefale et metakognitivt gruppeforløb ved Sisse til alle, der tænker for meget. Både den stressramte og den egentlig velfungerende person, der overtænker alt (altså grubler for meget!) Det kan være tanker om både familien, indkøb, samliv, arbejde, børn mm. Det virker lidt for godt til at være sandt, det er det bare ikke. Jeg kan på det varmeste anbefale, at du giver "detached mindfullness" en chance. Læs mere

Line Bach

Allerede efter første uge mærkede jeg en forskel. Uanset om man er stresset eller ej, synes jeg, at man skal følge dette kursus.

Jeg har deltaget i Sisse's 6 ugers kursus i metakognitiv terapi og jeg kunne allerede efter første uge mærke en forskel i hvordan jeg taklede grublerier. Læs mere

Paulin Delvaux

Sisses kursus var fantastisk. Det overraskede mig, at alle de værktøjer, jeg tidligere har været tilhænger af, skulle vise sig at være en del af problemet.

Dét har klart været den største lettelse for mig og jeg er dybt taknemmelig over at jeg fandt kurset og deltog i det, for ellers ville jeg nok stadig sidde og gruble løs❤️. Læs mere

Christine Rasmine Johansen

Ud af hovedet ind i livet!

Jeg kan varmt anbefale et Metakognitiv gruppeforløb hos Sisse, ikke kun til folk med stress, angst eller depression, men til alle der gerne vil have ryddet op i tankerne. Det er super simpelt og virkelig effektivt, og en reminder om at vi skal ud af hoved og ind i livet. Mange tak for et godt forløb, og tak for hjælpen Sisse! Læs mere

Camilla Teisen

Værktøjer som er nemme at huske på.

Jeg deltog på Sisse’s metakognitive gruppe terapi forløb og kan stærkt anbefale dette. Læs mere

Maiken Pagels-Grandt

Mit sind ikke længere en byrde.

Jeg føler mig lettere og har fået et større ydrefokus på det, der er vigtigt i mit liv.  Læs mere

Maja Høgh Jensen

Hver torsdag når jeg gik fra terapien følte jeg mig mere glad, og var meget motiveret.

Sisse er overbevisende og formåede meget hurtigt at få mig til at tro på mig selv igen. Gruppen fungerede rigtigt godt, alle var meget åbne, positive og engagerede. Læs mere

Charlotte Dyrbye

Min varmeste anbefaling til Sisse, som delte ud af sine egne erfaringer, viden, humor og en stor portion kærlighed.

Jeg var coach og underviser for ledige og syge borgere i en kommune og var MEGET glad for mit ret så krævende job! Men i 2014 gik jeg ned med stress, fik angst og depression. Jeg følte mig totalt udbrændt og kunne ikke ret meget! I ni måneder gik jeg hos en psykolog, som gjorde alt for at få mig i gang igen, med det lykkedes ikke. Læs mere

Susanne Sørensen

"Jeg fik de bedste redskaber og værktøjer til at komme ud af hovedet og ind i livet"

Den metakognitive gruppeterapi lærte mig, at vi ikke er alene med vores tankemylder og bekymringer, og netop bekymringerne kan du gøre noget ved: Du kan lade være med at hoppe på dem. Læs mere

Josefine Kristensen

Jeg kan ikke altid styre presset i min hverdag, men jeg kan styre de tanker, jeg gør mig om det.

I år gik jeg på sommerferie og tænkte, at jeg vil ”ud ad hovedet” og i stedet fokusere på mine interesser, mit arbejde, min familie og venner, frem for at studere mine tanker og være ”inde i mig selv”. Jeg har lært, at der sjældent kommer noget positivt ud af at pille mig selv for meget i navlen. Faktisk forholder det sig præcist modsat. Læs mere

Jacob Dræby

Nu har jeg fået redskaber til selv at vælge hvilke problemstillinger jeg vil bruge tid på, og hvilke der er uinteressante for mig.

Jeg er bedre rustet til at håndtere livets bølgeskvulp. Læs mere

Lykke Holmenlund Styrbæk

Jeg ser stadig mig selv som en reflekterende og tænkende person. I dag ved jeg bare hvordan jeg skal håndtere det på en måde, så det skaber de bedste muligheder for mig.

Redskaberne som vi fik i forløbet var utrolig simple og lige til at gå til. Forløbet lærte mig, at jeg har kontrol over mine tanker, men at kontrollen ligger et andet sted end jeg havde forestillet mig. Det lærte mig, at jeg ikke behøver at se mig selv som sårbar, og at jeg kan håndtere de tanker og følelser, som følger med livet - også selvom de ikke altid er lige behagelige. Læs mere

Gitte Duus Andersen

Man skal ikke tillade en 'dårligere' udgave af sig selv at være styrende.

Man skal ikke lade sig styre af sine følelser, men handle på de ting, man kan, i stedet for at gruble. Læs mere

Jens Patrick

Jeg har lært, at jeg har kontrol over mit sind, og at ingen tanker eller følelser kan skade mig. De kan højst gøre mig i dårligt humør.

Jeg er så glad for at jeg meldte mig til et 6 ugers metakognitivt terapiforløb hos Sisse! Læs mere

Freja Hoffgaard

FAQ om metakognitiv gruppeterapi:

Hvordan foregår metakognitiv gruppeterapi?
 Vi mødes 6 x 2 timer hver uge i 6 uger. Du får simple og overskuelige øvelser, som du skal træne mellem møderne. Der er altid en god stemning på holdet og tonen er uformel, afslappet, jævnbyrdig og ikke-terapeutisk.

Hvem er de andre deltagere?
 Helt almindelige velfungerende mennesker – ligesom dig og mig. Alle mennesker kan få stress, søvnproblemer og symptomer på angst og depression, hvis de tænker på uhensigtsmæssige måder.

Skal jeg have en lægehenvisning for at deltage? Nej. Forløbet koster 330 kr. pr. time – altså lidt under den egenbetaling du selv skal afholde, hvis du har en lægehenvisning til psykolog

Er gruppeterapi ligeså effektivt som individuel terapi? Jeg har selv deltaget i forskningen i metakognitiv gruppeterapi og undersøgelserne viser, at metakognitiv gruppeterapi er ligeså effektivt som individuel metakognitiv terapi. Fordelen ved at deltage i et gruppeforløb er endvidere, at du indser, at der grundlæggende ikke er noget galt med dig, men at du ligesom alle de andre deltagere i gruppen har nogle uhensigtsmæssig mentale strategier, som opretholder dine symptomer – og som du heldigvis kan lave at lave om på.

Hvordan ved jeg, om forløbet virker for mig?
 Forløbet er effektivt til behandling af stress, udbrændthed, belastningsreaktioner, angst og depression, men det er også særdeles velegnet til dig, der bare vil have mere indre ro og bedre livskvalitet. Du vil blive udstyret med nyeste evidensbaserede metoder, værktøjer og al den viden, indsigt og support, som er nødvendig for at få det bedre. Metoderne virker! – men det er med disse metoder, som alle andre metoder, at de kun virker, hvis du bruger dem. Hvis du gør det, virker de også for dig.

Er forløbet noget for mig, hvis min situation skyldes reelle problemer som fx arbejds overload eller problemer på privatfronten?
 Selvom der er kritiske forhold og omstændigheder i dit liv, kan du ændre din måde at tænke om dem på, så du ikke får det psykisk dårligt. Når du har mentalt overskud, er du meget bedre rustet til at håndtere dine faktiske udfordringer.

Jeg er sygemeldt – kan jeg så deltage?
 Du kan sagtens deltage, selvom du er sygemeldt. Du har sikkert allerede opdaget, at du ikke har fået det væsentlig bedre af at være sygemeldt, men tværtimod får det værre når du tilbringer mange timer alene i selskab med dine negative tanker.

Hvad hvis jeg ikke kan deltage en enkelt gang?
 Hvis du allerede ved, at du ikke kan komme en enkelt gang, kan du lave en aftale om at tilkøbe en individuel session og således følge hele programmet alligevel.

Er metakognitiv gruppeterapi for alle? Nej, forløbet er IKKE velegnet, hvis du lider af personlighedsforstyrrelser, psykoser eller har akutte selvmordstanker. Hvis du primært lider af OCD anbefaler jeg indviduel terapi.

Hvordan tilmelder jeg mig?
 Via betalingsknappen ovenfor.

Hvor møder jeg op? 
Bredgade 30, 1260 København K. Der er parkeringspladser i parkeringshuset Dronningens Tværgade 4, blot 2 minutters gang væk. Buslinje 1A kører direkte til adressen og der er gå-afstand til Kongens Nytorv metrostation og Østerport station.

Jeg har yderligere spørgsmål til forløbet. Hvordan får jeg svar på dem?
 Send en mail til: hello@sissefindnielsen.dk. Du er også velkommen til at ringe på tlf. 26 29 95 96.