Certificeret Metakognitiv gruppeterapi
– slip dine symptomer på stress, angst og depression.

GRUPPETERAPI

Har du stress, angst eller depression – og får du mere og mere svært ved at finde ro og nærvær? Er du konstant i en proces, hvor du forsøger at problemløse ved at tænke dine problemer igennem, men løsningerne på problemerne udebliver og du får det stadig værre? Bekymrer du dig mere end du plejer, og føles dine bekymringer og grublerier vanskelige at kontrollere? Sender din hjerne dig på en længerevarende analyseopgave når du rammer hovedpuden, så det er umuligt for dig at falde i søvn?

Sådan behøver det ikke at være!

Vil du bryde med din stress, angst og depression – og drømmer du om at holde fri i hovedet, når du har fri?

SÅ ER DETTE GRUPPETERAPI FORLØB NOGET FOR DIG!

Forløbet er skabt til dig, der vil have dokumenteret viden og konkrete anvisninger på, hvad du skal gøre NU for at komme af med din stress, angst og depression. Forløbet er ikke et traditionelt terapeutisk gruppeterapi forløb, hvor du afslører dine inderste tanker og endevender din fortid, men et gruppeforløb med fokus på dine konstruktive handlemuligheder snarere end på din problemerkendelse.

Forløbet baserer sig på Metakognitiv terapi, som er en ny og effektiv korttidsterapi baseret på forskning i et specifikt opmærksomhedssyndrom kaldet Cognitive Attentional Syndrome (CAS), som er årsagen til stress og psykiske lidelser som angst og depression. Metakognitiv terapi er inkluderet i de engelske sundhedsmyndigheders referenceprogram (NICE) guidelines, og anbefales som den bedst virkende behandling til generaliseret angst (GAD) og social angst.

Forløbet er relevant for dig, der

 1. har bekymringer og grublerier, som har taget overhånd
 2. har symptomer på stress, angst og depression
 3. bekymrer dig over konsekvenserne af din tilstand
 4. har forsøgt at hvile, meditere og samtale dig ud af din situation – uden succes
 5. vil have det bedre uden at dvæle mere ved din fortid

På forløbet får du alle nødvendige redskaber og værktøjer til at nedregulere dine symptomer baseret på ny psykologisk forskning:

 1. du får viden om de mekanismer, der skaber og vedligeholder stress, angst og depression og hvordan du bedst og hurtigst overvinder dem.
 2. du lærer, hvad du skal stille op, når du i fremtiden konfronteres med stressudløsende faktorer.
 3. du lærer, hvordan du altid kan fokusere din energi og opmærksomhed på vigtige opgaver og gøremål frem for dine bekymringer.
 4. du får evidensbaserede træningsøvelser, så du kan træne og vedligeholde mentalt overskud længe efter forløbets afslutning.

Hvad er metakognitiv gruppeterapi?

Metakognitiv gruppeterapi baserer sig på en helt ny forståelse af psyken og hvad der skal til for at afvikle psykisk mistrivsel. Du vil få ny og banebrydende viden, som er fundamentalt forskellig fra hvad du tidligere har hørt og troet om stress og psykisk lidelse – og du kommer til at gå en helt anden vej, end du tidligere har prøvet.

Du vil opdage, at vejen til at blive stressfri hverken handler om at geare ned, tænke positivt eller bearbejde dine følelser, men handler om at afmontere gamle usunde tankemønstre, som opretholder dine symptomer, og forhindrer dig i at fungere optimalt.

På forløbet lærer du:

 • at holde fri i hovedet, når du har fri 
 • at du selv kan bestemme, hvor meget dine bekymringer skal fylde
 • at slippe din stress, angst og depression først – og løse dine problemer bagefter
 • at du kan tage mentale pauser fra opgaver og problemstillinger, som endnu er uløst
 • at være mentalt ’til stede’ uafhængigt af vilkår og omstændigheder

Gruppeforløbet indeholder:

 1. 6 møder á 2 timer – i alt 12 timer
 2. Din egen personlige sagsformulering
 3. Øvelser mellem møder
 4. Personlig test i starten og sidst i forløbet (frivilligt)
 5. Personlig fremtidsplan

Når du er færdig med forløbet:

 1. vil du anskue stress og psykisk lidelse som uhensigtsmæssige tankemønstre, du selv kan ændre
 2. vil du være i stand til at gå målrettet efter dine drømme – og tackle de forhindringer og forstyrrelser, som opstår undervejs
 3. kan du droppe undgåelsesstrategier – og gøre de ting, du har lyst til
 4. har du afmonteret gamle uhensigtsmæssige mønstre og tankespind og udviklet nye sunde tankemønstre, så du er fri for stress

Kursusleder Sisse Find Nielsen er MCT-I certificeret metakognitiv psykolog og Danmarks mest erfarne Metakognitive gruppebehandler. Hun har udviklet gruppeterapimanualen for voksne med blandede lidelser i samarbejde med Professor Dr. Adrian Wells, der er grundlægger af metakognitiv terapi: Sisse er endvidere supervisor på den internationale metakognitive uddannelse, hvor hun træner psykologer og læger i metakognitiv terapi. Sisse har haft hundredevis af personer i metakognitiv gruppeterapi under løbende supervision af professor Wells, og er medforfatter på 2 forskningsartikler baseret på data fra hendes gruppeforløb.

HVORNÅR:
TORSDAG D. 22. FEBRUAR KL. 15 – 17 ELLER KL. 18 – 20. Derefter torsdag d. 1/3, 8/3, 15/3, 22/3 og sidste gang 5/4. BEMÆRK: Vi holder pause i påskeferien i uge 13.

HVOR: 
Bredgade 30, 1260 København K. Der er parkeringspladser lige overfor i parkeringshuset Dronningens Tværgade 4. Buslinje 1A kører direkte til adressen og der er gå-afstand til Kongens Nytorv metrostation og Østerport station.

PRIS: 3950,- som betales umiddelbart ved tilmelding eller opsplittes i 6 rater (6 x kr. 658,50), som trækkes automatisk på dit betalingskort på selve kursusdagene.

OBS! Sygeforsikring Danmark giver kr. 1200,- i tilskud til forløbet. Hvis du er medlem af Danmark indberetter jeg elektronisk for dig, så du modtager dit tilskud.

Det er min erfaring, at forløbet er ligeså effektivt som individuel terapi. Ved at tilmelde dig gruppeforløbet, sparer du ikke blot penge. Du opdager også, at der ikke er noget galt med dig, men at du ligesom de andre deltagere i gruppen GØR NOGET med dine tanker, som opretholder din symptomer – og som du kan lære at lave om på

Er du i tvivl om hvorvidt forløbet er noget for dig, kan du se hvad tidligere deltagere har udtalt om forløbet. Du kan også læse Q&A’s nederst på siden og se, om du kan finde svar på dine spørgsmål:

En af de helt store øjenåbninger og det bedste redskab, jeg har fået i meget lang tid – måske nogensinde.

En konkret og nede-på-jorden tilgang til at lære sit sind at kende. Sisses facilitering og formidling er eminent. Teorien blev gjort så simpel, lettilgængelig og med levende eksempler, som vi alle på holdet kunne forholde os til. Sisse bruger også sig selv meget og skaber et rum for, at vi alle er i samme båd: Vi har alle et sind, udfordringer og svære følelser. Og vi har alle muligheden for at lære at være med vores tanker uden at være dem. Wow, det var en befrielse. Læs mere

Mette Sillesen

Kurset er et must til alle der oplever hårde tider - og vil klædes på til at håndtere dem!

Tanker, som før kunne holde sig i gang i flere timer eller dage, forsvinder meget hurtigere, og får ikke længere den opmærksomhed, som de tidligere fik. Kurset har givet mig markant mere ro til at fokusere på arbejdet, og til at slippe tankerne om arbejdet, når jeg går hjem. Læs mere

Nicolai Thomassen

Alt i alt har det gjort en kæmpe forskel i mit liv.

Jeg deltog i et 6 ugers kursus i metakognitiv terapi hos Sisse, hvilket har betydet mere for min trivsel og livsglæde end nogle andre forløb jeg tidligere har været i. Kurset gav mig helt konkrete mentale redskaber, som har hjulpet mig til at slippe fokus på dårlige tanker. Læs mere

Tone Lysholm

Jeg har fået en god forståelse for hvordan stress symptomer rent faktisk opstår og solide værktøjer som gør, at jeg kan slippe for at blive stresset.

Generelt er jeg blevet bedre til at bruge min energi på ting, som betyder noget frem for at tænke over ting, som jeg alligevel ikke kan gøre noget ved Læs mere

Marcin Gasienica

Stop grublerierne og lev livet…

Mit hoved var ved at eksplodere af negative tanker! Jeg fik medicin, blev sygemeldt i 2 måneder og begravede mig i min egen elendighed. Derefter fik angsttanker det største fokus i mit liv. Indtil jeg mødte Sisse. I dag - 3 år senere - er jeg medicinfri og angstfri. Læs mere

Marianne Karstensen

Det virker lidt for godt til at være sandt, det er det bare ikke.

Jeg kan og vil anbefale et metakognitivt gruppeforløb ved Sisse til alle, der tænker for meget. Både den stressramte og den egentlig velfungerende person, der overtænker alt (altså grubler for meget!) Det kan være tanker om både familien, indkøb, samliv, arbejde, børn mm. Det virker lidt for godt til at være sandt, det er det bare ikke. Jeg kan på det varmeste anbefale, at du giver "detached mindfullness" en chance. Læs mere

Line Bach

Allerede efter første uge mærkede jeg en forskel. Uanset om man er stresset eller ej, synes jeg, at man skal følge dette kursus.

Jeg har deltaget i Sisse's 6 ugers kursus i metakognitiv terapi og jeg kunne allerede efter første uge mærke en forskel i hvordan jeg taklede grublerier. Læs mere

Paulin Delvaux

Sisses kursus var fantastisk. Det overraskede mig, at alle de værktøjer, jeg tidligere har været tilhænger af, skulle vise sig at være en del af problemet.

Dét har klart været den største lettelse for mig og jeg er dybt taknemmelig over at jeg fandt kurset og deltog i det, for ellers ville jeg nok stadig sidde og gruble løs❤️. Læs mere

Christine Rasmine Johansen

FAQ om Metakognitiv gruppeterapi:

Hvordan foregår Metakognitiv gruppeterapi?
 Vi mødes 2 timer hver uge i 6 uger. Du får simple opgaver og øvelser, som du skal træne mellem møderne. Der er altid en god stemning på holdet og tonen er uformel, afslappet, jævnbyrdig og ikke-terapeutisk.

Hvem er de andre deltagere?
 Helt almindelige mennesker – ligesom dig selv, der er fanget i en situation, de brændende ønsker sig at komme ud af.

Hvor møder jeg op? 
Bredgade 30, 1260 København K. Der er parkeringspladser lige overfor i parkeringshuset Dronningens Tværgade 4. Buslinje 1A kører direkte til adressen og der er gå-afstand til Kongens Nytorv metrostation og Østerport station.

Hvad hvis jeg ikke kan deltage en enkelt gang?
 Metakognitiv gruppeterapi er et intensivt forløb. Bestræb dig derfor på, at deltage hver gang.

Hvordan ved jeg, om forløbet virker for mig?
 Du vil blive udstyret med nyeste metoder, værktøjer og al den viden, indsigt og support, som er nødvendig for at komme af med dine symptomer. Metoderne virker! – men det er med disse metoder, som alle andre metoder, at de kun virker, hvis du bruger dem. Hvis du gør det, virker de også for dig,

Er forløbet noget for mig, hvis min situation skyldes reelle problemer som fx arbejds overload eller sygdom i familien?
 Selvom der er kritiske forhold og omstændigheder i dit liv, kan du ændre din måde at tænke om dem på, så du overvinder dine symptomer. Når du har fået kontrol over dine symptomer og har fået det bedre, vil du være meget bedre rustet til at håndtere dine faktiske problemer.

Jeg er sygemeldt – kan jeg så deltage?
 Du kan sagtens deltage, selvom du er sygemeldt. Du har sikkert opdaget, at du ikke har fået det spor bedre af at være sygemeldt (men tværtimod har det værre i dagtimerne, når du er alene med dig selv) og leder efter viden og klare anvisninger på, hvad du skal gøre for at få det bedre. Du må dog forvente gradvist at skulle øge dit aktivitetsniveau.

Hvordan tilmelder jeg mig?
 Via betalingsknappen ovenfor.

Jeg har yderligere spørgsmål til forløbet. Hvordan får jeg svar på dem?


Skriv en mail på: hello@sissefindnielsen.dk. Du er også velkommen til at ringe direkte til mig på tlf. 26 29 95 96.