En kæmpe øjenåbner og det bedste redskab, jeg har fået i meget lang tid – måske nogensinde.

Kurset i Metakognitiv Terapi var for mig en kæmpe øjenåbner og det bedste redskab, jeg har fået i meget lang tid – måske nogensinde. Og det kommer altså fra én, som har gjort sig i meditation, mindfulness og psykologi i mange år.

Inden kurset var jeg ret skeptisk og tænkte, at det umuligt kunne lære mig noget, jeg ikke vidste i forvejen. Men en god ven, som selv havde taget kurset, insisterede og sagde, at jeg jo ikke var kommet af med mit problem (søvnløshed grundet tankemylder), og det havde han jo ret i.

Og ret fik han. Sisse og metakognitiv terapi var lige det, jeg havde brug for. En konkret og nede-på-jorden tilgang til at lære sit sind at kende. Sisses facilitering og formidling er eminent. Teorien blev gjort så simpel, lettilgængelig og med levende eksempler, som vi alle på holdet kunne forholde os til. Sisse bruger også sig selv meget og skaber et rum for, at vi alle er i samme båd: Vi har alle et sind, udfordringer og svære følelser. Og vi har alle muligheden for at lære at være med vores tanker uden at være dem. Wow, det var en befrielse.

For første gang i mit liv så jeg mit sind og mine tanker så tydeligt. Det var som om jeg pludselig kunne se ude fra og ind på maskineriet (tænkeriet), fremfor, som jeg oplever det i meditation, at være inde i hovedet og observere mine tanker. Jeg fik en distance, som jeg aldrig før har oplevet. Og Gud, hvor ville jeg ønske, at jeg havde været på Sisses kursus for 15 år siden!

Sover jeg så som en sten nu? Nej, ikke helt. Men jeg har det MEGET bedre med mit sind, og jeg ved og kan mærke, at jo mere jeg “træner”, jo bedre bliver det.

Jeg er dybt taknemmelig for, at min ven fik mig afsted og for at have fået denne filosofi og metode med mig. Jeg vil anbefale det til alle. Ikke kun til mennesker, som lider af stress, depression, angst eller søvnproblemer, men alle. Vi har alle godt af (brug for) at lære vores sind at kende, få redskaber til at at være i drift (som Sisse så præcist siger det) og til at tage os selv (vores tanker) mindre personligt og højtideligt.

Mette Sillesen, Fremtidsforsker, foredragsholder og strategisk rådgiver.