Blog

Træn din mentale robusthed – se en gyserfilm.


Hvis du føler dig ængstelig eller særlig sårbar, er det en god idé at træne din mentale robusthed og evne til at håndtere svære tanker og følelser
– for du kommer til at have mange af dem! 

Livet er hverken nemt eller retfærdigt, og derfor løber vi alle sammen ind i dårlige oplevelser som giver os negative følelser. Betragter du dine negative følelser som upassende eller udtryk for noget sygeligt, som hurtigst muligt skal nedkæmpes med undgåelse, alkohol eller antidepressiv, vil du have mere vanskeligt ved at tackle svære livsbegivenheder og kriser.

Hvis det er tilfældet, kan du med fordel tilegne dig mestringsstrategier som gør, at du bliver bedre i stand til at håndtere de negative følelser livet kaster af sig – cause it will throw a lot.

It is not the thing you are afraid of; it is the fear! 

Du kan f.eks. bruge gyserfilm som en slags ‘følelses simulator’, hvor du risikofrit kan udvikle erfaringer med de følelser, du synes er ubehagelige, og på den måde træne din reaktion på negative og skræmmende oplevelser.

(helt analogt til når dyreunger slås for sjov, fordi det udvider deres horisont og giver evolutionær mening, når de som voksne skal kæmpe på liv og død).

Gyserfilm er genialt designet til ’fear in safety’, så hvis du aldrig har set en gyserfilm, så gør det nu og du vil opdage, at de følelser den afstedkommer hverken er farlige eller uhåndterbare.

”People come out like just chattering and laughing and slapping each other on the back, enjoying themselves in some strange, wonderful, giddy way.” (Wes Craven, instruktør og manuskriptforfatter af ‘Nightmare on Elm Street’).

Kh Sisse

Ét svar til “Træn din mentale robusthed – se en gyserfilm.”

  1. […] I går aftes sad jeg og så science fiction thrilleren After Earth med mine børn. Ok, indrømmet – jeg kunne sagtens finde på at se den alene. Jeg er nemlig lidt af en science fiction-action-thriller-freak. Måske du husker, at jeg tidligere har fortalt, hvordan du kan træne din mentale robusthed ved at se gyserfilm her. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *