Blog

Unfuck dig selv


Det er tid til at gøre status. Der er kun lige knap 3 måneder tilbage af året, så hvordan går det med at efterleve 2018-trenden over dem alle, som ifølge fremtidsforsker Mette Sillesen handler om, at vi skal unfucke os selv.

Hvor langt er DU kommet i processen, og skal du evt. til at speede den lidt op?

Hvad er unfucking?

Unfucking handler om at skabe vedvarende forandring gennem at indse, erkende og bryde vores afhængigheder – og dét mine damer og herrer gælder os alle sammen. Ikke kun “de andre”, men også dig og mig.

Unfucking handler bl.a. om at komme tilbage til ‘hjem’ dvs. tilbage til kernen, selvet, sjælen, essensen, stilheden i os selv – eller whatever du kalder dét sted i dig selv, hvor der er fred og ro.

For mit eget vedkommende handler det om at frigøre mig fra den indre kritiker, der som en hyperaktiv duracel kanin springer rundt i mit hoved og konstant fortæller mig, at dét liv jeg lever lige NU er problematisk – og burde være anderledes.

For vi befinder os i en kultur, der i høj grad understøtter den tankegang, at vores liv er mangelfuldt. At dét vi har nu, ikke er godt nok, og at vi er nødt til at bevæge os et andet sted hen.

En tankegang der virker

Det er en tankegang, der er bygget ind i alle aspekter af vores liv på både makroplan, hvor alt handler om vækst og værdiskabelse – og på mikroplan, hvor vi hele tiden skal være i bevægelse, udvikle vores kompetencer – spise og drikke noget andet i dag end i går, hvis det skal være “rigtigt”.

Og vi er omgivet af produkter, der promoverer samme tankegang ved at love os, at lige præcis det her produkt kan levere det, vi går og drømmer om og som betyder, at vi endelig kan blive tilfredse og komme i gang med at leve ”rigtigt”.

Den tankegang er så meget en del af vores kultur, at vi ikke kan undsige os den. Vi kan være mere eller mindre påvirkede af den, men fuldstændig fri af den bliver vi aldrig. Blot fordi vi er opmærksomme på kulturen, betyder det ikke, at vi er immune overfor den.

Min egen metode til unfucking er meditation. Jeg anvender en særlig meditationsform, hvor man ikke vender opmærksomheden indad, ligesom man ej heller overvåger sit åndedræt, visualiserer eller på nogen måder distraherer eller refokuserer sin opmærksomhed.

Meditation anvendt i dén form opererer i nøjagtig samme domæne som psykologien, og er designet til at unfucke dig selv ved at kultivere din indre frihed.

For det er ufatteligt let at glemme, at vi har en indre frihed – specielt i de situationer, hvor tankerne og følelserne er meget intense i vores oplevelser.

Lyt til mere om unfucking

Men lige præcis dér er det vigtigt, at vi minder os selv om, at vi ikke er vores tanker og følelser, men at vi rent faktisk har et vindue og en frihedsgrad til at se, at vi er noget andet og langt mere fundamentalt. Det fortæller jeg mere om lige her:

Hvis du har patologisk angst eller depression, skal du naturligvis i behandling. Alle vi andre? Vi skal bare unfucke os selv.

Kh Sisse

4 svar til “Unfuck dig selv”

  1. Jonna siger:

    Jeg kan ikke afspille videoen???

  2. Kamilla siger:

    Og skal man så også have den rigtige meditationsform? 😉

    Den gad jeg nu godt høre om. Men lydfilen virker ikke.

    • Kære Kamilla, Sommertider er man nødt til at gøre mere (på den korte bane) for på sigt at gøre mindre. Jeg har tjekket med min webmand og afspilleren virker faktisk, hvis man har lidt tålmodighed. Prøv evt. på en anden browser fx fra en computer. Gode hilsner Sisse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *